Quantcast

Savivaldybės įmonėje pasijuto lyg vergovėje

Savivaldybės bendrovė Kauno būtų ūkis ir vėl dėmesio centre. Neseniai įmonė nuskambėjo per skandalą, pavertusį įkaitais daugiabučio gyventojus. O dabar įmonę palikusi vadybininkė prabilo, patyrusi direktoriaus spaudimą ir gąsdinimą.

Užkliuvo skaičiuoklė

Prieš keletą dienų Jūratė Malevičienė savo kabinete parašė prašymą atleisti ją iš užimamų pareigų. Vadybininkei sumokėta vieno mėnesio darbo užmokesčio dydžio kompensacija. "Per vieną dieną atleido, nei atidirbti nereikėjo. Neleido net iš įmonės išeiti, kad nespėčiau nedarbingumo pažymėjimo pasiimti", – dar šviežiais atleidimo įspūdžiais dalijosi buvusi Kauno būtų ūkio vadybininkė.

Pasak J.Malevičienės, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas Marijus Zaborskas pasikvietė ją į kabinetą. Ant stalo buvo keli popieriaus labai. Vadovas esą paklausė, ar moteris žino, kas čia per popieriai. Pasak J.Malevičienės, tai buvo atspausdinti įmonėje naudojami išlaidų skaičiuokliai.

"Tikrino mano kompiuterį ir rado, kad aš esu atspausdinusi išlaidų skaičiuoklį. Išlaidų skaičiuoklė naudojama suskaičiuoti išlaidas, kai Kauno butų ūkis tvarko atsilaisvinusius savivaldybei priklausančius būtus", – paaiškino vadybininkė.

J.Malevičienė neslėpė, kad skaičiuoklę atspausdino ir atidavė tam, kad būtų informuoti savivaldybės atstovai, jog kilo įtarimų, kad miestas permoka už Kauno butų ūkio paslaugas.

"Kauno savivaldybė turi teisę žinoti, juolab kad tos skaičiuoklės nėra kažkokia paslaptis, savivaldybė ir taip gauna sąskaitą", – teigė moteris.

Kauno savivaldybė yra Kauno butų ūkio ne tik savininkas, bet ir klientas. Sąskaitos už sutvarkytus butus siunčiamos savivaldybei ir pagal jas miestas apmoka už atliktą darbą.

Išpūstos sąskaitos?

J.Malevičienė spėjo, kad M.Zaborskas greičiausiai nusprendė, kad anoniminį skundą dėl išpūstų sąskaitų parašė ji. "M.Zaborskas sakė, kad, kol neparašysiu prašymo išeiti savo noru, neišleis iš kabineto. Bet aš pasisakiau esanti profsąjungos narė ir žinau savo teises", – dėstė J.Malevičienė.

"Direktorius teigė, kad būsiu perduota prokuratūrai už komercinės paslapties atskleidimą. Kokia čia komercinė paslaptis? Nemačiau to anoniminio skundo. Manęs prašė buvęs kolega. Argumentavo noru informuoti savivaldybę, kaip jie permoka už paslaugas, ir prašė parinkti tris brangiausias skaičiuokles. Matyt norėjo pateikti kaip pavyzdį apie prirašomas medžiagas, kad sąskaita būtų didesnė", – aiškino buvusi vadybininkė.

Ji pasakojo, kad sąmatos siekia tūkstančius eurų, o tvarkomos avarinės būklės lūšnos. J.Malevičienė svarstė, kad savivaldybei būtų pigiau nupirkti naujas patalpas nei remontuoti senas.

Kauno butų ūkio laikinasis direktorius M.Zaborskas nieko nenorėjo girdėti apie anoniminį skundą, net nepatvirtino ar paneigė, kad toks buvo. Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius buvo atviresnis. "Anoniminis skundas tikrai gautas. Jis nepasitvirtino, pažeidimų nerasta", – tikino R.Rabačius.

Vyraujanti įtampa

R.Rabačius nekomentavo fakto, kad dėl anoniminio skundo iš darbo savivaldybės įmonėje buvo priversta išeiti vadybininkė. "Šio atvejo netyrėme. Tai neįeina į Kauno savivaldybės administracijos kompetenciją. Jeigu gyventojai turi svarių įrodymų, jie turėtų kreiptis į atitinkamas institucijas: STT, prokuratūrą, kurios ir ištirs atvejus", – atsiribojo R.Rabačius.

Pasak J.Malevičienės, ji pati parašė prašymą išeiti iš darbo, tačiau jos sprendimą dar lėmė vadovo elgesys ir įmonėje vyraujanti įtampa. "Sutikau savo noru išeiti iš darbo, nes atmosfera Kauno butų ūkyje yra kenksminga. Viskas daroma tam, kad darbuotoją prigąsdinti. Jei ko nors paklausi, gausi papildomo darbo. Tokius sprendimus direktorius motyvuoja tuo, kad neturėtume noro klausinėti", – pasakojo J.Malevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karolis

Karolis portretas
Ponas gerb mere, jusu globojamasis m.zaborskas padare daud klaidu ,jei nenorite prarasti dauguabuciu gyv.namupaikymo..keiskite direktoriu, palaikome panemunes vadybininke, kuri mums gelbeja, tiesiog , susidurus o.m.zaborsku ,suprantAmre,kad su kauno butu ukiu mums ne pakeliui

Statybininkai

Statybininkai portretas
Kas norit prisinmint sovietine tvarka ir dirbti uz minimuma :) Prasau butu ukis jusu....

mes

mes portretas
..kainos daugiabučių namų priežiūros , labai panašios į visų kitų rubikoninių "VERSLININKŲ" ,pasižiūrėkit išklotines..,juk algos ir pensijos tiek kartų nekilo ,nafta-auksas.... ,pamiršo mat kursus perskaičiuoti lito-euro ,prasideda "dedamoji"-"kintamoji" ,deda jie ant tautiečių....partijoms juk reikia lėšų...
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių