Quantcast

Savivaldybėje – aršios grumtynės dėl postų

Kauno miesto savivaldybėje vajus: administracijos direktorius pasirašė įsakymą ir įvardijo konkrečias pareigybes, kurių savivaldybėje nebeliks po Naujųjų metų. Prasidėjo neoficialios grumtynės ieškant užtarimo ir bandant išstumti konkurentus.

Kauno miesto savivaldybėje vajus: administracijos direktorius pasirašė įsakymą ir įvardijo konkrečias pareigybes, kurių savivaldybėje nebeliks po Naujųjų metų. Prasidėjo neoficialios grumtynės ieškant užtarimo ir bandant išstumti konkurentus.

Prašymai pasigailėti nestebina

Kaip ir buvo žadėjęs savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, didžiosios permainos savivaldybės administracijoje prasidės rudeniop – rugpjūčiui baigiantis jis pasirašė įsakymą, kuriame išvardytos specialistų, poskyrių ir skyrių vedėjų bei jų pavaduotojų pareigybės, kurios bus naikinamos pertvarkant didžiulį tarnautojų aparatą.

"Dabar visais būdais mėginama įsiteikti skyrių vedėjams, kad šie užtartų prieš didžiąją pjūtį, o kai kurie net nesikuklina pilti purvo ant kolegų, kad tik išsaugotų savo kėdę", – apie savivaldybėje tvyrančias nuotaikas užsiminė vienas jos darbuotojas, panorėjęs likti anonimu.

Administracijos direktorius G.Petrauskas neslepia sulaukiantis prašymų pasigailėti, palikti eiti dabartines pareigas. "Tai normalu. Kiekvienas žmogus bando ginti pozicijas", – to nesureikšmino savivaldybės administracijos vadovas.

Tiek daug nereikia

Regis, bene labiausiai reorganizacija palies Viešosios tvarkos skyrių, kuris per pastaruosius kelerius metus buvo gerokai išsipūtęs. Planuojama, kad nuo 2016 m. sausio 1 d. bus atleisti du šio skyriaus specialistai ir dar šeši darbuotojai iš skyriui priklausančio Administracinių teisės pažeidimų tyrimo poskyrio. Jame šiuo metu dirba devyni žmonės.

Šio skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius buvo vienas pirmųjų palikęs savivaldybę šalių susitarimu pavasarį pasikeitus miesto valdžiai.

"Tai antras pagal dydį skyrius savivaldybėje. Įvertinome pragmatiškai ir manome, kad šiame skyriuje tiek daug specialistų nereikia, – lakoniškai išdėstė G.Petrauskas.

Reorganizacija negailestingai kirs ir Statybos skyriui – dviem mažėja skyriaus specialistų pajėgos, o Būsto renovacijos poskyrio, kuriam vadovauja Kęstutis Miškinis, iš viso neliks – naujoje savivaldybės administracijos struktūroje nebelieka nei jo, nei dviejų jo pavaldinių pareigybių.

"Poskyrio funkcijos ir žmonės persikelia į Gyvenamojo fondo administravimo skyrių, o du mūsų skyriaus specialistai, kurie išeina šalių sutarimu, yra pensinio amžiaus. Kaip sutarėme su vadovais, taip viskas ir vyksta", – situacijos nedramatizavo Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius. Paklaustas apie savivaldybėje tvyrančią nuotaiką, vedėjas tik šyptelėjo: "Bet kurioje kontoroje, kur kažkas atleidžiama ar naikinama, nerimo ir įtampos yra, bet dirbame toliau, ir tiek".

Ragina neskubėti

Neramios dienos dabar Investicijų ir strateginio planavimo skyriuje. Administracijos direktoriaus įsakymu naikinamos trijų specialistų ir skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigybės. Skyriui šiuo metu vadovauja Vygintas Grinis. Atrodo, kad jam tenka sunki našta – pasirinkti vieną iš dviejų savo pavaduotojų – Andrių Baranauską arba Sonatą Senkienę. S.Senkienė apie tai kalbėti nepanoro ir pasiūlė tokių dalykų klausti skyriaus vedėjo.

"Aš nieko dar nesirenku. Ne tik mūsų skyriuje, visoje savivaldybėje vyksta masinė pertvarka, bet jūs per anksti domitės. Iki sausio 1 d. dar labai daug laiko. Sulaukime gruodžio 31 d. ir tada galėsime skaičiuoti viščiukus", – slapukavo V.Grinis.

Miesto tvarkymo skyriuje kris keturios galvos, o Energetikos skyriuje nebeliks trijų darbo vietų. Į vadinamąjį juodąjį sąrašą pateko ne tik du Energetikos skyriaus specialistai, bet ir vedėjo pavaduotojas. Dabar šias pareigas eina Saulius Meškauskas.

Energetikos skyriaus vedėju šią vasarą tapo Raimondas Mačikėnas, prieš tai rūpinęsis savivaldybės viešaisiais pirkimais, tačiau užsitraukęs naujos miesto valdžios nemalonę.

Neslepia liūdesio

Kultūros paveldo skyriuje neliks vieno specialisto – referentės – ir vedėjo pavaduotojo. Dabar šias pareigas užima Zenonas Girčys. "30 metų šitoje kontoroje. Truputį liūdna. Bet kol kas niekas nieko daugiau nesako", – neslėpė Z.Girčys ir prisipažino tikėjęsis dirbti bent jau iki pensijos. Pensinio amžiaus Z.Girčys sulauks po dvejų metų.

"Dar nežinau, ką darysiu, gal eisiu gatvių šluoti. Aš juk – komunalininkas", – pajuokavo ne vienus metus komunaliniais miesto reikalais savivaldybėje rūpinęsis Z.Girčys.

Po du specialistus nubyrės iš Civilinės metrikacijos, Civilinės saugos, Aplinkos apsaugos, Dokumentų valdymo, Tarptautinių ryšių ir protokolo, Likviduotų įmonių archyvo skyrių.

Naikinama viena savivaldybės administracijos vyriausiojo specialisto pareigybė iš pradžių taip pat kaitino aistras, nes jokiam skyriui nepriskirti yra trys specialistai. Dabar jau aišku, kad dvi specialistės ir toliau rūpinsis jaunimo reikalais, o permainos palies Valentiną Markevičių. "Jis vadovaus poskyriui, kuris kontroliuos daugiabučių namų administratorius. Tai valstybės priskirta funkcija, kuri iki šiol nebuvo vykdoma", – paaiškino G.Petrauskas.

Jau aišku, kad kai kurie skyriai bus jungiami, tad yra nemažai trinties ir tarp skyrių vedėjų, nes prognozuojama, kad vienas liks vedėju, o kitam teks tenkintis pavaduotojo pareigomis.

Miesto taryba yra nusprendusi iki 2016 m. sausio 1 d. savivaldybės darbuotojų skaičių sumažinti 20 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mukas

Mukas portretas
Nei vienas dinozauras pats savę dar nesuėdė. Nieko neįvyks ir Savivaldybėje. Čia tik Matijošaičio pasakos naiviems balsuotojams.

Fedis

Fedis portretas
Daug kalbų ir mažai realių veiksmų.

kauniete

kauniete portretas
Abramavicius tai bet kokiai valdziai itikti sugeba..... Ko tai kalbos apie Personalo skyriaus reorganizavima nutilo, o ir ju giminaiciu, dirbanciu savivaldybeje ar jos imonese, niekas nejudina. Apskaitos skyriuje aplamai dirba 10 proc. visu savivaldybes dabuotoju, bet ir apiejas ko tai tylima....
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių