Quantcast

Šauliai vestuvėse pagerbė savo bendražygį

Šeštadienio popietę kauniečių širdis ir akis džiugino malonus vaizdas. Nušiurusioje, antrus remonto metus skaičiuojančioje Nepriklausomybės aikštėje Garbės sargybos kuopos šauliai pasitiko Įgulos bažnyčioje žiedus su išrinktąja sumainiusį savo bendražygį.

Šaulys Neimantas Pšilenskis susituokė su teisininke Rasa Jakubauskaite. Mylimuosius sutuokė Kauno įgulos kapelionas kpt. Tomas Karklys.

„Man ši diena labai svarbi, todėl ir dėviu šią uniformą ir labai džiaugiuosi, kad draugai įvertino. Daugiau nelabai ką turime pridurti, nes viską suplanavome ir neturime jokių abejonių“, – prieš ceremoniją šypsojosi šaulys.

Nuotaka teigė, kad jautėsi labai pagerbta išvydusi Garbės sargybos kuopą. Po vestuvių jaunieji kels sparnus, bet ne į kokį poligoną, o kopinėti medaus į Turkiją.

Į ceremoniją atvyko gausus būrys jaunavedžių draugų ir artimųjų, bet netrūko gražia ceremonija besidžiaugiančių prašalaičių akių. Ir ne šiaip sau – vaizdas buvo labai patrauklus. Dešimt paradinėmis uniformomis, išblizgintais batais ir nušveistais durtuvais apsiginklavusių šaulių sustojo ant pietinių Įgulos bažnyčios laiptų.

Garbės sargybos kuopos vadas Saulius Slavinskas „Kauno dienai“ plačiau papasakojo apie tradiciją, kuri nėra sugalvota šiais laikais.

„Tradicija mena tarpukario laikus, kai Garbės sargyba karininkus per vestuves sveikindavo kardais. Kadangi kardų neturime, tai pagerbsime šautuvais“, – pasakojo kuopos vadas.

Nors ir be kardų, bet šautuvai ypatingi – veikiantys tarpukario laikų „mauzeriai“.

Tiesa, nors metai, o juo labiau vestuvių sezonas, į pabaigą, bet tai pirmas toks pagerbimas šiemet, kaip vadas sakė – neužderėjo vestuvių.

„Visada, kai paprašo, stengiamės atvykti į vestuves. Bent du žmones su ginklais atsiunčiame, bet sunku, kai kiekvienas mūsų dar turi darbus, bet visada bent po du žmones pastatome. Šį kartą negalėjau atsakyti – jaunikis mano žmogus, jis taip pat Garbės sargybos kuopoje“, – sakė S. Slavinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Herojus

Herojus  portretas
Civiliokai niekada nesupras kas yra kariškas gyvenimas ir tradicijos. Komentuodami nesąmones parodot, kad nežinot nei Lietuvos istorijos nei tradicijų kurios mena tarpukario laikus. Greičiausiai tokie komentatoriai rėkė prie seimo: "mano brolis (sūnus) ne patrankų mėsa", kai buvo sprendžiamas šauktinių klausimas dėl privalomosios karinės tarnybos. Domėkitės istorija, o jeigu nesidomit, geriau patylekit (protingesni atrodysit). Sėkmės! Domėkitės istorija ir

Linkiu

Linkiu  portretas
Nežudyti.

Likimas

Likimas  portretas
Būti nelaimingai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių