Quantcast

Šauktinių kelionė namo: pėčiomis iš Klaipėdos į Vilnių

Kiek toliausiai esate nuėję pėsčiomis? Šeštadienį 5 km iš centro į Šilainius, kai tie penki eurai, taupyti taksi, pasiliko bare, o troleibusai dar nebuvo pradėję važinėti? Labai daug jaunų žmonių vaikšto tik tada, kai patenka į panašias situacijas. Bet nebūtinai visi – dragūnai Raimundas Ušackas ir Lukas Kasnauskas pasiryžo nueiti šiek tiek daugiau, ir ne šiaip sau, o dėl kilnaus tikslo.

Pasiekė vienas

Du jauni vyrai šeštadienį Klaipėdoje baigė devynių mėnesių trukmės tarnybą kariuomenėje ir jau sekmadienį patraukė namo – pėsčiomis į Vilnių.

Trečiadienio vakarą R.Ušackas pasiekė Kauną – nužingsniavo 214 km. Jo ginklo brolis L.Kasnauskas distanciją baigė prie Seredžiaus. Iš ten namo jis grįžo autobusu, nes toliau eiti kruvinomis ir ištinusiomis, dviem didelėmis pūslėmis virtusiomis pėdomis tapo ne tik skausminga, bet ir pavojinga sveikatai.

Pūslės prie Kauno pradėjo varginti ir R.Ušacką – jis ėjo smarkiai šlubuodamas, bet sustoti ir lėtinti tempo neketino.

Kilni misija

"Kauno sienos" žurnalistui su R.Ušacku susitikus Raudondvario plento pabaigoje, per gerą valandą nužingsniavome iki pat Rotušės. Eidamas R.Ušackas greitakalbe spėjo papasakoti ne tik apie žygį, bet ir apie praleistus mėnesius kariuomenėje ir patirtis Sibire, į kurį keliavo prieš devynerius metus kartu su savo tėvu Vygaudu Ušacku, vienu iš "Misijos Sibiras" projekto iniciatoriumi, apie paramą projektui, dėl kurio jis ir eina pėsčiomis.

"Pagalvojome, kad būtų tikrai smagu nužygiuoti iki Vilniaus, bet po to supratome, kad žygį reikia įprasminti. Eiti tiesiog šiaip sau nėra jokios prasmės, todėl savo žygiu norime rinkti paramą "Misijai Sibiras", – kalbėjo jaunas vyras.

Visi norintieji prisidėti gali aukoti projekto paskiroje portale Aukok.lt, arba siųsdami SMS žinutę numeriu 1405, įrašę tekstą 1 255 (auka 2 eurai).

"Nenorėjau tiesiog taip prašinėti draugų, o ir viskas skaidriau atrodo tokiu būdu. Šiandien sužinojau, kiek jau surinkome pinigų – 1 780 eurų. Tai sukelia motyvaciją eiti toliau. Pradžioje mes svajojome apie 500", – vakar pasakojo vyras.

"Misiją Sibiras" – daugiau nei dešimtmetį jaunų žmonių ekspedicijos keliauja į lietuvių tremties vietas Sibire, kur rūpinasi ten esančių tremtinių kapinių išsaugojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Felis

Felis portretas
O jei būtų ėjęs ne R.Ušackas, o Kalinauskas, visai nežymaus tėvo sūnus, K.D. taip pat būtų straipsnį parašiusi?

Arūnas

Arūnas portretas
Geriau jau ir toliau eitu mokintis kaip lovas pasiklot

OOO Kaunietis

OOO Kaunietis portretas
Pagarba tiems kurie myli Lietuva, ir pasirengia ja ginti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių