Quantcast

Šančiuose atsivėrė smegduobė: tvarkyti nėra kam

Kauniečiai praneša, kad Šančiuose atsivėrė smegduobė ir ji kasdien plečiasi. Buvo uždėti įspėjamieji ženklai, tačiau duobė juos prarijo, todėl nesaugu ne tik vairuotojams, bet ir pėstiesiems.

Drobės ir Paukščių gatvių sankryžoje atsivėrusi smegduobė stūkso apie tris savaites, tačiau niekas jos nesutvarko.

"Buvau pranešusi savivaldybei ir Automobilių kelių direkcijai. Atvažiavo specialistai, uždėjo raudonus ženklus su baltais dryžiais, kad automobiliai čia rato neįkištų. Tačiau pastatyti ženklai jau sukrito į duobę, nes ji nuolat didėja. Dabar ta smegduobė pasiglemžė jau pusę šaligatvio. Čia stovi ir apšvietimo stulpas, tai greitai ir jis įkris. O kas bus, jei elektros laidai sužalos žmogų?" – sakė į redakciją parašiusi kaunietė Gražina.

Ji tikino, kad apie problemą pranešė ir kitai savivaldybės įmonei "Kauno gatvių apšvietimas", kuri prižiūri ir gatvių stulpus, tačiau ir šios bendrovės avarinės tarnybos smegduobė nesudomino. Anot Gražinos, žodžiuose nuskambėjo abejingumas.

"Paskambinau, nes juk žada liūtis, tai ten dar viską gali labiau išplauti. Dispečeris pradėjo aiškinti, kad turiu nufotografuoti, kreiptis į savivaldybę. Paskiau, kad jie taip pat turi nuvažiuoti, nes stulpus juk prižiūrėti reikia. Tai, įsivaizduokite, jis man pasakė, kad pas mus taip įprasta, kad kol neatsitiko nelaimė, niekas nieko nedaro. Žinote, aš amo netekau", – atsistebėti negalėjo Šančių gyventoja.

Pastatyti ženklai jau sukrito į duobę, nes ji nuolat didėja. Dabar ta smegduobė pasiglemžė jau pusę šaligatvio. Čia stovi ir apšvietimo stulpas, tai greitai ir jis įkris.

Moteris sakė, kad smegduobė ties Drobės g. 47-uoju namu dabar yra apie 1 m skersmens. Jau prasmego dalis važiuojamosios kelio dalies ir šaligatvio. Ji tikino, kad seniau Paukščių gatvėje būdavo smegduobių, tačiau jas greitai užtaisydavo, tačiau dabar atsivėrusi duobė niekam nerūpi.

"Nežinia, dėl ko ji čia atsivėrė, juk gausaus lietaus gegužę nelabai buvo. Žinoma, jei būtų užtaisę tuomet, kai dar buvo visai maža, ji būtų nepadidėjusi", – nuomonę išsakė Gražina.

Bendrovės "Kauno vandenys" technikos direktorius Dainius Gudavičius "Kauno dienai" sakė, kad smegduobės problema jiems yra žinoma ir bus greitai sutvarkyta.

"Avarinė tarnyba yra gavusi pranešimą apie Drobės gatvėje atsiradusią įgriuvą. Įrenginiu atlikus įgriuvos diagnostiką, pažeidimų tinkluose nebuvo rasta. Reikalinga platesnė analizė, dėl kokių priežasčių atsirado įgriuva. Bendrovė "Kauno vandenys", dirbanti kartu su rangovais ir turinti tokią galimybę, bandys įgriuvą sutvarkyti artimiausiu metu", – komentavo D.Gudavičius.


Šiame straipsnyje: Šančiaismegduobėatsivėrė smegduobėduobėduobė kelyjeskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
KVIESKIT SEC TARNYBAS

dfr

dfr portretas
Suprantama nėra kam, nes rusai jau išėjo, o lietuviai žiopliai ir tinginiai. Taigi laukit kol ateis amerikancai ar kitaicai, kieno ten dabar eilė ir sutvarkys kelius.

Kestucio g

Kestucio g portretas
Tokia pati situacija ir Kestucio g taip pat "Kauno vandenys" neranda kada sutvarkyti tik vis zada o duobe dideja.Idomu jei moketojai vis tik planuotu ir planuotu,bet nemoketu mokesciu.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių