Quantcast

Rytinės varnų giesmės – Muzikinio teatro sode

  • Teksto dydis:

Apie 8 val. žingsniuojantys pro Kauno valstybinį muzikinį teatrą priversti išgyventi dvejopus jausmus – baimę tapti iš dangaus krentančių varnų bombų taikiniu ir keisto choro improvizacijas.

Rytais Muzikinio teatro sode augančių medžių viršūnės aplipusios varnomis. Būriai paukščių nusėdę viršūnėse taip kleketuoja, kad sklindantys garsai dar labiau padidina baimę būti pažymėtam iš dangaus krentančiomis baltai juodomis žymėmis.

Tačiau tik pradėjus labiau švisti dangui, varnų pulkai pakylą, dar kartą garsiai atsisveikina ir dingsta. Kauniečiai gali atsikvėpti ir ramiai naudotis teatro sodu iki kito ryto.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyr. specialistė Giedrė Rondamanskienė ramina, kad sulig žiemos pabaiga varnų choras Muzikinio teatro sode baigs gastroles.

„Rudens - žiemos periodu varniniai paukščiai maitinasi mieste ar jo apylinkėse, o temstant būriais grįžta nakvoti į saugius miesto želdinius. Dažniausiai renkasi aukštus, šakotus medžius. Rytais, kai pradeda švisti, tokie paukščių pulkai vėl išskrenda į maitinimosi vietas. Kartais, dėl įvairių aplinkybių, tokias nakvojimo vietas paukščiai gali keisti“, – paaiškino specialistė.

Tačiau nereiškia, kad žiemos baigoje su varnomis atsisveikinsime ilgam. „Pavasarį ir vasarą paukščiai apleidžia tokias nakvynės vietas ir užsiima perėjimo vietas, dažniausiai nesutampančias su buvusiomis nakvynės vietomis“, – būsimus iššūkius priminė G.Rondamanskienė.

Klausimas skaitytojams:kur varnos perės šiemet?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
smagu, kad dar sie pauksciai neemigravo...

Neringa

Neringa portretas
Varnų ,balandžių pilna ir prie gyvenamujų namų .Senos moteriškės maitina tai jos ir būna tose vietose kur gauna maisto.Labai daug varnų ir balandžių yra prie Sukilėlių pr. 90 ir 82 namo ir darželio kieme.Jas maitina viena bobulė iš 82 namo.Primeta maisto,o pauksčiai sutupę medžiuose laukia savo kasnelio.Vaikai laksto po teritoriją ant išmatų ir niekam ne motais,o senai suvaikejusiai moterėlei pramoga -užsiėmimas lesinti varnas ir balandžius. Reikėtų truputėlį seniunijoms ,bendrijų pirmininkams pasižiūrėti kas darosi jų kiemose.VADINASI PENSININKAI GERAI GYVENA ....

varninis

varninis portretas
Kvailas moteriskes atsakymas apie varnas-isskris.O kad aplinkui net balta nuo ismatu ,tai niekis.Suoliukai apsikti,neimanoma atsisesti.Gyventojai langu negali atidaryti nuo triuksmo.Visiskas miesto valdzios neigalumas,netgi debiliskumas pasakyciau.Tu varnu su kiekvienais metais vis daugeja,o zinant,kad jos ilgai gyvena,tai po kokiu triju,penkiu metu bus tragedija.Saudyt miesto centre aisku negalima,bet isnuodyti,tai butu puiku.Be to pavasary reikia lizdus draskyti,kaip daro lenkijoje.Ten dar daugiau varnu.Kai kuriose miestuose vakarui suskrenda i centra desimtys tukstanciu.Reikia imtis kardinaliu priemoniu,o ekologus,jeigu karkses uz varnas,priristi vakare prie medziu,varnu susiburimo vietose.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių