Quantcast

Ryškėja naujosios Laisvės alėjos vaizdas: pradėti granito klojimo darbai

  • Teksto dydis:

Pagrindinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje – Laisvės alėjoje – prasidėjo svarbiausias rekonstrukcijos etapas. Gatvės atkarpose tarp I. Kanto ir Maironio bei S. Daukanto ir A. Mickevičiaus gatvių pradėta kloti granito danga. Planuojama, jog naują rūbą Laisvės alėja apsivilks iki metų pabaigos.

Ryškėjanti mozaika

Būsimas Laisvės alėjos grindinio granitas praėjusių metų pabaigoje patyrė ekstremalius išbandymus. Bendrovės „Laboratorinių bandymų centras“ buvo atlikti išsamūs atsparumo aplinkos poveikiui testai, kurių metu granitas buvo gniuždomas, lankstomas, bandomas vandeniu ir šalčiu.

Pasak bendrovės „Kauno tiltai“ Gatvių tiesimo aikštelės vadovės Jolantos Varkalienės, palankios oro sąlygos kloti granitą leido pradėti anksčiau nei planuota. Kiekvieną dieną alėjoje pluša dešimtys darbininkų, kurie tarsi mozaiką dėlioja granito plokštes.

„Yra vietos, kur kauniečiai jau gali žingsniuoti paklotu granitu. Tiesa, jas dar reikės lyginti, derinti aukščius, tačiau vaizdas ryškėja“, – apie matomus darbus sakė J. Varkalienė.

 

 

Suteiks garantiją

Granito danga pradėta kloti Laisvės alėjos vidurinėje dalyje. Netrukus naujuoju granitu pasipuoš erdvės ties pastatais. Iš viso antrame ir ketvirtame etapuose planuojama pakloti 23 tūkstančius kvadratinių metrų granitinės dangos. Paklotam granitui suteikiama 5 metų, o požeminiams darbams – 10 metų garantija.

Tuo tarpu I ir III etapuose (tarp Vilniaus ir I. Kanto bei Maironio ir S. Daukanto gatvių) šiuo metu tęsiami inžinerinių tinklų klojimo darbai, taip pat dalimis įrenginėjami gatvės pagrindai, reikalingi granito klojimui.

Pasak Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko, darbų kokybei taikomi aukščiausi reikalavimai. Sulūžusios ar nuskilusios plokštės privalės būti pakeistos naujomis.

Laisvės alėjos rekonstrukciją vykdo „Kauno tiltai“ ir UAB „Autokausta“. Darbų vertė siekia 16,4 mln. Eur. Pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas kainavo apie 4,3 mln. Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vien Kaune yra keli grindinio plytelių gamintojai, ir vežti arti, ir Tarybinė kokybė ilgam.

Anonimas

Anonimas portretas
kinietiškos šiukšlės o ne granitas...

Kaunietė

Kaunietė portretas
Manau, kad ne tik kauniečiai džiaugsis pagražėjusia Laisvės alėja. Tikiuosi, jog ji patiks ir miesto svečiams. Džiaukimės artėjančiu pavasariu ir gražėjančiu miestu.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių