Quantcast

A. Ručienė pripažinta papirkusi rinkėjus dėl kvietimų į šokius

  • Teksto dydis:

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatė į Kauno merus Aušra Ručienė pripažinta pažeidusi įstatymą ir papirkusi rinkėjus, kurie buvo kviečiami į šokių vakarus.

Už tokį sprendimą penktadienį balsavo dešimt Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narių, vienas buvo prieš, du susilaikė.

VRK duomenimis, A.Ručienės labdaros ir paramos fondas pernai gruodį Kauno restorane „Legenda“ rengė nemokamus šokių vakarus „Kam per trisdešimt“. Apie tuos vakarus buvo paskelbta partijos interneto svetainėje ir nurodyta, kad tai A.Ručienė kviečia kauniečius į vakarą.

Penktadienį Rinkimų komisijos posėdyje dalyvavusi A.Ručienė patvirtino, kad pernai spalį įsteigtas ir jos vardu pavadintas fondas šokių vakarus rengė, tačiau ji pati prie to esą neprisidėjo. Be to, ji nėra to fondo valdymo organo narė, o skelbimų partijos svetainėje nerašė.

„Aš tiesiog dalyvavau, neskatinau (organizuoti - BNS), neorganizavau. Daugelyje renginių dalyvauju. Dabar būdama teisininkė nebesuprantu, kuriuose renginiuose galiu dalyvauti, kuriuose – negaliu“, – VRK vertinimu stebėjosi Kauno advokatė.

A.Ručienė taip pat tikino, kad gruodžio pradžioje, kai vyko nemokami šokių vakarai, ji dar nebuvo apsisprendusi, ar dalyvaus savivaldos rinkimuose. Tuo metu VRK jai priminė dar 2014 metų rugsėjį partijos „Tvarka ir teisingumas“ Informacinio centro platintą informaciją, kad rugsėjo 11 dieną partijos Kauno miesto skyrių koordinacinė taryba kandidate į miesto mero pareigas patvirtino A.Ručienės kandidatūrą.

Pasak A.Ručienės, dabar šokių vakarai neberengiami.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas numato, kad prasidėjus rinkimų politinei kampanijai, draudžiama tiesiogiai ar netiesiogiai pirkti rinkėjų balsus, dovanomis, paslaugomis ar kitokiu atlyginimu skatinti rinkėją ar rinkimų teisę turintį asmenį dalyvauti arba nedalyvauti rinkimuose ir (arba) balsuoti už arba prieš vieną ar kitą numatomą kelti kandidatu ar numatantį išsikelti kandidatu į savivaldybės tarybos narius – merus asmenį, kandidatą arba kandidatų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia tai bent

Čia tai bent portretas
Teisininkė ir tokia nieko nežinanti, neapsisprendusi ir t.t. Kam kabinti "makaronus", tokių neapsisprendusių nors vežimu vežk, bet visi į vieną vietą taiko, prie lovio. Ir ką ji, papuolusi kur siekė, padarė gero Kaunui. Kažkodėl jos veidas išnyra ten, kur didžiausios aferos arba sunkiausi nusikaltimai?..

Komentatorius

Komentatorius portretas
Kokia uz balsu pirkima bausme bus jai skirta? Tai labai rimtas prasizengimas. Ar leis dalyvauti rinkimuose?

regene

regene portretas
kriminalinio pasaulio advokate i miesto merus?
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių