Quantcast

Rotušės aikštėje nustebins įspūdingo dydžio balionai

  • Teksto dydis:

Kaunas žengia paskutinius žingsnius konkurso „Europos kultūros sostinė 2022” finišo link ir kviečia drauge švęsti konkurso finalą. Šia proga kovo 29 d. Rotušės aikštėje kauniečių ir miesto svečių lauks, pasak organizatorių, abejingų nepaliksianti šventinė programa.

Kovo 29-oji diena – lemiamų sprendimų diena. Tarptautinė Europos ekspertų komisija, susipažinusi su ilgai rengtomis Kauno ir Klaipėdos miestų paraiškomis bei išklausiusi miestų pristatymus, vienam iš jų suteiks 2022-ųjų metų Europos kultūros sostinės vardą. „Kaunas 2022“ komanda šią dieną nori paminėti šventine, kauniečiams ir visai Lietuvai skirta programa.

„Kadangi šis konkursas pats savyje yra toks ypatingas, mobilizuojantis bendradarbiavimui įvairių profesijų ir amžiaus žmones, gali pasirodyti, kad su finaline diena ir koncertu procesas baigiasi. Vieni papuolė „į traukinį“, kiti nespėjo, –šypsodamasi sako programos vadovė Virginija Vitkienė. – Iš tiesų, iki šiol vyko tik paraiškos rengimo etapas – tyrimai, pagrindinių poreikių išskleidimas, temų paieška. Laimėjus Europos kultūros sostinės vardą, Kaune, tikime, prasidės tikrasis kultūros sujudimas: bus užkurta neformali kūrybininkus jungianti „Kultūros tempo akademija“, kurioje savo patirtimi ir pasiūlymais programai dalinsis visi Kauno ir Kauno rajono menininkai, kultūros įstaigos. Įgyvendinimui bus pajungtos visos organizacijos ir menininkai, sustiprinant programos tarptautiškumą Europos partnerystėmis. Nekantriai laukiame patirti šį kultūros proveržį kartu su visa miesto bendruomene“.

Kovo 29 d. Kauno rotušės aikštėje pasaulinį pripažinimą pelnęs menininkas Tadas Černiauskas (Tadao Cern) specialiai šiai progai ruošia įspūdingo dydžio instaliaciją „Black Balloons“ (liet. juodi balionai).

„Viskas, ką sukuriu, prasideda nuo smalsumo, todėl mano kūrybos procesas primena žaidimą. Taip nutiko ir su „Black Balloons“ projektu. Ilgą laiką mąsčiau, kad būtų įdomu atlikti eksperimentą su balionais. Rezultatas mane pribloškė. Viskas buvo taip paprasta ir tuo pat metu magiška. Galima tik įsivaizduoti, kaip skulptūra, pagaminta iš aštuoniolikos 3 metrų aukščio helio dujomis pripildytų balionų, reaguoja į paprasčiausią vėją“, – teigė instaliacijos kūrėjas T. Černiauskas.

Iš karto po Kauno ši instaliacija iškeliaus į Veneciją, Niujorką, Vankuverį ir Taipėjų. Instaliaciją Kaune bus galima pamatyti visą dieną. 

Vakarinė šventinės programos dalis prasidės 18 val. Rotušės aikštėje finaliniu koncertu ir tiesioginiu konkurso „Europos kultūros sostinė“ rezultatų paskelbimu. Kaip teigia renginio organizatoriai, kartu su  „Kaunas 2022“ ambasadoriais, Lietuvos šokių muzikos korifėjais „Golden Parazyth“, stereotipus laužančiais muzikos padūkėliais „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir būgnų virtuozu Gintu Gascevičiumi žadinsime miestą ir visą Lietuvą. 

Koncerto metu G. Gascevičius kvies visus kartu siekti ir naujo muzikinio rekordo. Prisidėti galės kiekvienas šventės dalyvis, su savimi atsinešęs savo būgnus, lazdeles ar kitus muzikos instrumentus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

juodas

juodas portretas
pranašas ............. negąsdinkit bent

GRAZIAI GRAZU

GRAZIAI GRAZU portretas
PRISIMINKIM ZODZIUS MUSU DIENOS,KAIP SVENTE..,KAIP ZYDEJIMAS VYSNIU....NA , BUKIM POZYTIVUS,...O,TAI VIS NEPATENKINTI,PIKTI,APSNEKAM KITU DARBUS..KIEK GALIMA TAME GYVENTI...JUK JAU PAVASARIS...DZIAUKIMES SAULETA DIENA...

komedija

komedija portretas
Ar dar nesuvokiama kodėl Kauną BŪTINA padaryti Europos kultūros sostine 2022? Kaip kitaip Laisvės al. suorganizuosi eitynes? Mes vieni kitus supratome, ar ne?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių