Quantcast

Rotušėje apdovanoti Metų mokytojai

Šiandien Kauno rotušėje iškilmingai pasveikinti miesto mokytojai. Trims Metų mokytojais išrinktiems kauniečiams už nuopelnus ugdant jaunąją kartą buvo įteiktos skulptoriaus Alfonso Vauros sukurtos statulėlės.

Šiandien Kauno rotušėje iškilmingai pasveikinti miesto mokytojai. Trims Metų mokytojais išrinktiems kauniečiams už nuopelnus ugdant jaunąją kartą buvo įteiktos skulptoriaus Alfonso Vauros sukurtos statulėlės.

Metų mokytojais išrinkti: Kauno technologijos universiteto gimnazijos istorijos mokytojas ekspertas Domas Boguševičius, Kauno berniukų chorinio dainavimo mokyklos berniukų ir jaunuolių choro "Varpelis" meno vadovas, muzikos mokytojas ekspertas Ksaveras Plančiūnas ir Kauno humanitarinės pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė Ingrida Žemantauskienė.

Dar beveik šešiasdešimtčiai pedagogų buvo įteiktos padėkos.

"Jūsų profesija, manau, yra atsakingiausia ir daugiausia įtakos žmogaus gyvenimui turinti profesija. Jūs kiekvieną dieną dalinatės su tėvais, seneliais atsakomybe už kiekvieną jūsų klasėje esantį mokinį", – sveikindamas mokytojus teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Anot jo, mokytojų darbas ne visada yra tinkamai įvertinamas, tačiau geriausias jų darbo įrodymas, kad Kauno moksleivių pasiekimai yra vieni geriausių visoje Lietuvoje.

"Iš mokytojų visuomet daug reikalaujama, daug tikisi ir vaikai, ir jų tėvai, kurie pareikalauja kartais, ko reikia ir ko nereikia. Ir visa visuomenė žvelgia į jus. Ačiū Dievui, kad yra tokia diena, per kurią galima jums padėkoti", – sakė Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas.

Pasak jo, mokytojas turėtų būti ne tik tas, kuris kažko išmoko, bet būtų ugdytojas, vedantis į gyvenimą vaikus, perduodantis savo žvilgsnį į pasaulį. "Manau, visi čia susirinkę tokie esate", – teigė arkivyskupas.

Mokytojų pasveikinti atėjo ir buvęs švietimo ir mokslo ministras, Kauno mero visuomeninis patarėjas Dainius Pavalkis.

"Kad ir kaip būtų, švietimo sistema Lietuvoje turi visokių problemų. Iš tikrųjų būnant kiek toliau nuo tos sistemos atrodo, kad mokyklose kažkas kažką moko, kažkas vyksta, bet kai pradedi žiūrėti į programas, į atlyginimus, darbo krūvius, kai pradedi žiūrėti į tai, ką išsineša tie jauni žmonės iš mokyklos, pamatai, kad valstybės pagrindas yra švietimas", – sakė patarėjas.

Anot jo, norėtųsi, kad vaikai iš mokyklos išsineštų kuo daugiau: "Ko gero, svarbiausia, kad išsineštų norą mokytis ir toliau. Gal net ne žinias išsineštų, o socialinio bendravimo įgūdžius, mokėjimą mokytis, rasti informaciją ir ją protingai panaudoti."


Šiame straipsnyje: kaunasMetų mokytojaimokytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

mda

mda portretas
a durns jonai besi,,,is kur tas 100evru turi gromata ir davolnas

Jonas

Jonas portretas
O bent po 100 eurų prie apdovanojimo valdžia pridėjo? Ar tik gromatą įteikė:)

jetau

jetau portretas
niekur nepamatysi tiek pavargusių veidų..tik mokyklose...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių