Quantcast

Puošiant Rotušės aikštę prireiks ir kauniečių pagalbos

Aplink pagrindinę Kauno kalėdinę eglę jau greitai pradės suktis šventinė karuselė. Eglutės kūrėjai tikina, kad dabar darbai Rotušės aikštėje vyksta ištisą parą.

„Dabar konstruojame karuselės dalį, ant kurios bus pritvirtinti arkliukai. Viršutinėje eglutės dalyje jau kabiname lemputes. Žaisliukus dėsime paskutinius“, – apie puošimo darbus pasakojo menininkė Jolanta Šmidtienė.

Šiemet karuselėje suksis dvylika medinių arkliukų. Aštuonis arkliukus skulptorius Kęstutis Benedikas pagamino naujus, o dar keturi liko iš praėjusių metų. 

„Senieji arkliukai buvo perdažyti, tačiau jų stilius išliko toks pats. Rytoj atvažiuos meistras, bandysime arkliukus kelti į karuselę“, – sakė eglutės kūrėja.

J. Šmidtienės žodžiais, kol kas Rotušės aikštėje vyrauja netvarka, tikresnis vaizdas turėtų pasirodyti apie trečiadienį arba ketvirtadienį.

Prie pagrindinės Kauno eglutės šiuo metu darbuojasi apie 10 žmonių, dar panašiai tiek yra savanorių, kurie dirbtuvėse dekoruoja žaisliukus. Menininkė tikino, kad kai kuriuos darbus savanoriai atlieka ir namuose.

Lapkričio 25 d., penktadienį, eglutės kūrėjai kviečia miestiečius prisijungti prie puošimo darbų, mat reikės blizgučiais papuošti ant žemės pastatytas žaliaskares.

Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje bus įžiebta šeštadienį, lapkričio 26 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramazanas

Ramazanas portretas
Kioski jau sovi kada

Jau

Jau portretas
Matosi kreizy pradžia. Gal reik nuvilkt į ratušą senus buklietus iš parodų, manau labai tiks
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių