Quantcast

Protestas prieš šiukšlių deginimą: kodėl S. Skvernelis nemyli kauniečių?

Netyla aistros dėl Ramučiuose statomos šiukšlių deginimo gamyklos ir kalbų, kad čia bus vežamos Vilniaus šiukšlės. Kauniečiai protestuoja prieš tokį objektą ir į premjerą Saulių Skvernelį kreipėsi "Kaunas tvarkosi" plakatų stiliumi.

Ant Taikos prospekte esančio daugiabučio namo sienos atsirado didelis geltonas plakatas. Jo dizainas visai toks pats, kaip ir išpopuliarėjusio "Kaunas tvarkosi" ženklo, tačiau tekstas – visai kitas. "Valdžia nusprendė. Kaune degins vilniečių šiukšles! Kodėl Saulius Skvernelis nemyli kauniečių?" – klausiama dideliame plakate.

Plakatas apmokėtas iš Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąskaitos. Taip konservatoriai nori atkreipti dėmesį į dabartinės Vyriausybės politiką.

"Kauno diena" primena, kad praėjusį mėnesį paskelbta, jog Vilniuje nuspręsta sumažinti planuojamų deginti atliekų kiekį, todėl jos bus vežamos į Kauną. Tąkart premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas teigė, kad Kaune ir Vilniuje skiriasi jėgainių buvimo vieta. Sostinės gyventojai esą jai priešinasi, tad Vilniuje aktyviai bus siekiama, kad deginimas būtų kuo mažesnis. "Tas siekis bus nuosekliai įgyvendinamas. Ateityje išvis galbūt pakeisime atliekų deginimą biokuru", – ELTA pareiškė S.Malinauskas.

Toks pareiškimas sukėlė didelį kauniečių ir Kauno rajono gyventojų nepasitenkinimą. Ramučiuose surengtas susitikimas su Kauno kogeneracinės jėgainės vystytojais, "Lietuvos energija" ir "Fortum Heat Lietuva" atstovais. Jame bendruomenės nepavyko įtikinti, kad šiukšlių deginimo jėgainė nekels pavojaus žmonių sveikatai ir kodėl reikia iš sostinės į Kauną vežti atliekas.

Dabartinis sprendimas skamba kaip karštos bulvės mėtymas iš vienos rankos į kitą.

Vietos gyventojai nuo pat projekto įgyvendinimo pradžios bandė įrodyti, kad šiukšlių deginimo gamykla Kaune yra apgaubta šešėliais, netiksliais skaičiavimais, todėl neturėtų būti toliau vystoma.

"Dabartinis sprendimas skamba kaip karštos bulvės mėtymas iš vienos rankos į kitą. Svarstoma, kad kažkur kažką sumažins, kitur padidins, įdės geresnių filtrų. Kaip jie iš principo gali būti sudėti ne geriausi? Čia išeina toks aktyvios veiklos imitavimas. Sprendimu pabėgta nuo klausimo esmės, ar tikrai Lietuvai reikia trijų šiukšlių deginimo jėgainių. Kaip premjero patarėjas gali pasakyti, kad Kauno situacija kitokia, todėl galima vežti čia šiukšles. Tačiau kuo ji kitokia? Ar Kauno LEZ labiau taršą toleruoja? Ar čia žmonės negyvena, nors artimiausias namas bus maždaug už 400 m?" – anksčiau "Kauno dienai" piktinosi Ramučių gyventojas Ugnius Savickas.

"Gyvename ant šiukšlyno ribos ir neaišku, kokia bus gyvenimo kokybė. Vietoj Kauno herbo bus šiukšlių deginimo gamykla. Turėjome gražų stumbrą, dabar galėsime didžiuotis šiukšlių deginimo gamyklos kaminais. Tapsime Lietuvos atliekų sostine", – ironijos neslėpė ir seniūnaitė Vesta Steiblienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Tiek Skvernelis,tiek Matijošaitis myli tik pinigus dzin jiem tie kauiniečiai ir tie Lietuvos žmonės.

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
O, kam Skverneliui mylėti kauniečius? Jam užtenka mylėti Matijošaitį. Jiems abiem nusišvilpti ant kauniečių. Kauniečių balsas į dangų neina.

Stebėtojų tarybos pirmininkas

Stebėtojų tarybos pirmininkas portretas
O kur tas su NYKŠČIU...kur fotkinosi su Skverneliu prieš rinkimus?
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių