Quantcast

Profesinių sąjungų atstovams ir darbdaviams – nauja galimybė

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos valstybinė darbo inspekcija prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kartu su socialiniais partneriais įgyvendina projektą „Profesinių sąjungų ir darbdavių bendradarbiavimo modelis vystant socialinį dialogą“ (Nr. 08.5.1-ESFA-V-423-01-0001) bei kviečia dalyvauti įvairiose veiklose, kuriomis siekiama skatinti profesinių sąjungų ir darbdavių bendradarbiavimą, sudaryti sąlygas socialinių partnerių interesų derinimo kokybei užtikrinti.

Viena iš projekto veiklų – atviri mokymai visuomenei, kurie Kaune vyks jau antrą kartą. Jų metu susirinkusieji supažindinami su Darbo kodekso pakeitimais, konsultuojami apie darbo ir apmokėjimo sąlygas: jų dydžius, darbo normas ir teisingą apmokėjimą. Į tokių renginių programą įtraukti ir kolektyvinių derybų bei kolektyvinių sutarčių reguliavimo galimybių pranešimai, konsultacijos apie profesinių sąjungų ir darbo tarybų kompetencijas. Renginių metu taip pat vyksta diskusijos, klausimų ir atsakymų sesija, sprendžiami praktiniai uždaviniai.

Be minėtos projekto veiklos – mokymų visuomenei, taip pat bus organizuojamos apskritojo stalo diskusijos, sukurtos socialinio dialogo viešinimo priemonės, atliktas tiriamasis darbas ir sukurta metodika parengti vertinimo sistemai už pasiekimus socialinio dialogo vystymo srityje, planuojamas išleisti metodinis leidinys.

Šios veiklos sustiprins profesinių sąjungų atstovavimą, didins jų įsitraukimą į kolektyvines derybas, kurios inspiruotų kolektyvinių sutarčių pasirašymą. Vykdomos veiklos skatins aktyvesnį profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų dalyvavimą prisidedant prie darbo santykių, socialinio draudimo ir užimtumo didinimo sričių tobulinimo, padės darbuotojus aktyviau įtraukti į įmonės valdymą ir bendrą socialinę kolektyvinę atsakomybę.

Projektą kartu su Lietuvos Respublikos valstybine darbo inspekcija prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įgyvendina Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos darbdavių konfederacija ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmai.

Numatoma, kad visos šios priemonės ateityje prisidės prie sklandesnio kolektyvinio bendradarbiavimo ir socialinio dialogo skatinimo Lietuvoje.

Daugiau informacijos rasite čia: www.vdi.lt.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na pagaliau ....

na  pagaliau  .... portretas
profesiniu sajungu atstovams ir darbdaviams ---atsirado nauja galimybe apiplest dirbanciuosius

zydas kabisa

zydas kabisa portretas
niekur nepritapau-tai ilindau valdiskos poliklinikos kamurke
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių