Quantcast

Pritarta: Kaunas ir toliau stiprina draugystę su lenkais

Miesto politikai pritarė, kad Kaunas tęstų draugystę su Elko miestu Lenkijoje.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyriaus vedėjo Tado Metelionio, bendradarbiaudamas su Elko miestu ne pirmus metus, Kaunas jau sukaupė gerosios patirties.

Pagal Europos Komisijos kaimyninių šalių miestų bendradarbiavimo programą su partneriais iš kaimyninės Lenkijos parengtas projektas, kurio tikslas – paskatinti, kad būtų labiau naudojamasi gamtos ir kultūros paveldo objektais turizmo reikmėms Elke ir Kaune.

Taip prie Kauno pilies buvo įrengtas vienas iš dviejų amfiteatrų, o partneriai Lenkijoje įsirengė miesto paplūdimį. Surengti ir kultūriniai renginiai: dviračių žygiai Lenkijos piliečiams Kaune, o kauniečiai dalyvavo tokiame žygyje Elko mieste. Vyko ir kulinarinės varžybos, paplūdimio šventės. Abiejuose miestuose atsirado reklamų, kviečiančių atvykti į svečius.

Šią savaitę Kauno miesto tarybai pristatytas tęstinis bendradarbiavimo su Elko miestu projektas. Jeigu viskas klostysis palankiai ir projektas gaus finansavimą, Kauno pilies lomą jau kitą pavasarį papildytų dar vienas amfiteatras, kuris pratęstų jau esantį prie Šv. Jurgio bažnyčios. Elko mieste būtų įrengtas apžvalgos bokštas. "Jeigu laimėtume, manau, balandį jau būtų galima pradėti amfiteatro statybas", – planais dalijosi T.Metelionis.

"Lenkijos atstovai turi daug patirties, todėl yra nemažai potencialo bendradarbiauti. Pavyzdžiui, Lenkijos Vroclavo miestas buvo Europos kultūros sostinė. Iš jų sulaukėme palaikymo renkant Europos sostinę. Mums tai labai geras, šviežias pavyzdys, nes Kaunas Europos kultūros sostine taps 2022-aisiais", – apie Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo svarbą kalbėjo mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Anot jo, nuo gegužės pradėti skrydžiai Varšuva–Kaunas palengvina ir susisiekimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

draugaujam

draugaujam portretas
Elka stoks mažuliukas, gal 59tūkst.gyventojų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių