Quantcast

Prisiekė nauja Jaunesniųjų karininkų vadų laida

Penktadienį Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros kiemelyje Kaune Jaunesniųjų karininkų vadų mokymų absolventams suteiktas pirmasis karininko laipsnis – 42 aspirantai davė karininko priesaiką ir papildė Lietuvos karininkų rezervo gretas.

Ceremonija prasidėjo Lietuvos Respublikos himnu, sveikinimo žodį tarė Krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza, Lietuvos kariuomenės pajėgų ir dalinių vadai, aukštųjų mokyklų rektoriai.

Šventės metu išrinktas ir geriausias aspirantas – juo tapo leitenantas Norbertas Gibas. Jis apdovanotas už viso kurso metu rodytą iniciatyvą, organizuotumą, sumanumą bei atsakingumą.

Šventėje dalyvavo ir naujai prisiekusiųjų karininkų artimieji bei draugai. Vieni jų džiaugėsi, kiti teigė, jog bandė ir atkalbėti savo giminaičius nuo šių studijų.

Gėlėmis nešina Jurga didžiavosi savo sūnėno sprendimu mokytis karo paslapčių. „Jis baigė Lietuvos sporto universitetą, yra ištvermingas, tuo pačiu pasirinko mokymus ir čia. Jeigu jam patiko šis pasirinkimas, tai ir man patiko. Ateityje bandys susieti šiuos du išsilavinimus, jau turi keletą pasiūlymų mokyti kitus karininkus, manau, kad viskas jam bus gerai“, – optimizmu tryško karininko giminaitė.

Kito absolvento mama Danutė teigė, jog ne iš karto teigiamai priėmė sūnaus pareiškimą bandyti įgyti karininko laipsnį. „Jis studijavo elektronikos inžineriją Kaune. Iš pradžių buvo bandymų jį perkalbėti, tačiau nepavyko. Po šių mokymų jis ir toliau sies gyvenimą su kariuomene. Dirbs Rukloje būrio vadu“, – pasakojo moteris.

Trejus metus trukusius mokymus 31 absolventas baigė Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje, 11 – Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyboje. JKVM studentai, pagal tradiciją vadinami aspirantais, kursą baigia sėkmingai išlaikę egzaminą – 14-os parų lauko stovyklą, kurios metu praktiškai pritaiko per mokymus įgytas žinias.

Mokytis JKVM turi galimybę aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, kuriems sudarytos sąlygos įgyti ir karinį išsilavinimą.

Po šešerių metų pertraukos nuo 2012 m. rudens JKVM buvo atnaujinti, siekiant stiprinti šalies gynybinius pajėgumus – rengti karininkus – būrių vadus – Lietuvos kariuomenės rezervui, kariuomenei reikalingus specialistus, ugdyti Lietuvos Respublikos pilietį, pasirengusį atlikti konstitucinę pareigą ginklu ginti savo valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valiui

Valiui portretas
Jei nemaitinsi savo kariuomenėes, tada maitinsi svetimą okupacinę kariuomenę. Ar šito ištroškai? Šito nori tik tas judas, kuris drabstosi žodžiais myžalai ir panašiais, bet jis pasamdytas rytų šeimininko.

Valius

Valius portretas
Ta musu kariuomene su visais kariunais kaip suniui balnas.Zmonems tik mokescius padidins, kad tuos tinginius islaikyti.

saras

saras portretas
muzikantai is klaipedos atvaziavo ,5 orkestrai lietuvos kariuomineje, atvaziavo arciausiai kiek kuro
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių