Quantcast

Prie Užliedžių kapinių – seni langai, klozetas ir krūvos kitų atliekų

Užliedžių gyventojai piktinasi, kad kažkas konteinerius užvertė nuo remonto likusiomis šiukšlėmis. Dar blogiau, kad prišiukšlinta ne bet kur, o šalia mirusiųjų amžino poilsio vietos.  

Gyventojai piktinasi, kad kažkas susitvarkė namus ir nereikalingą šlamštą išmetė į konteinerius, esančius ties Užliedžių kapinėmis. Didelėse šiukšlių krūvose galima rasti visko – nuo senų medinių langų, dėžių iki klozeto.

Pagal atliekų tvarkymo taisykles, tokie nebereikalingi daiktai turi keliauti į specialias aikšteles, o ne į buitinius konteinerius.

„Kodėl žmonės taip elgiasi? Tai konteineriai prie Užliedžių kapinių. Visa tai iškeliaus į sąvartyną, kas atsakingas už tai?“ – socialiniame tinkle „Facebook“ kartu su šiukšlių nuotraukomis pradėjo plisti toks įrašas.

Užliedžių bendruomenė piktinasi ir tuo, kad suverstos atliekos ten užsibuvo.

„Kadangi kapinės priklauso tiek miesto, tiek rajono savivaldybei, dar prieš Kalėdas skambinau Kauno miesto kapinių prižiūrėtojui ir prašiau, kad šiukšles išvežtų. Skambinau ir šiandien, jis sakė, kad kiekvieną dieną skambina „Kauno švarai“, tačiau jie niekaip neprisiruošia atvažiuoti ir išvežti tų konteinerių“, – kalbėjo Irmantas Šumskas, laikinai einantis Užliedžių seniūno pareigas.

„Kauno švaros“ atstovai tikino, kad apie problemą yra informuoti, tačiau dėl nesutvarkytų gatvių sunkiasvorės šiukšlių vežimo mašinos neprivažiuoja, nes ratai įklimpsta. "Kauno diena" primena, kad Užliedžių gyventojai jau kuris laikas skundžiasi, kad keliuose atsivėrę dideli krateriai, kurie laužo automobilius. Kartais greideris palygina gatves, bet tai mažai gelbėja, mat duobės vėl greit atsiveria, tačiau Kauno rajono savivaldybė bei kelininkai sutvarkyti gatvių neskuba. Šiukšlių vežėjams išvežti didelius konteinerius trukdo ir prasti orai. Prastos būklės keliai patyžta, todėl laukiama, kol žemę šiek tiek sukaustys šaltukas.

„Dabar šlapia, neišeina privažiuoti prie tų konteinerių. Turim raštą, kad tuos konteinerius reikia iš viso nuimti, tai jei šiandien pašals, rytoj ryte juos ir paimsim. Didelių konteinerių vietoje bus pastatyti mažesni“, – kalbėjo bendrovės „Kauno švara“ Miesto valymo ir atliekų valdymo skyriaus direktorius Darius Stasikonis.

Jis patikino, kad gyventojai statybines atliekas turi nuvežti į surinkimo aikšteles, tačiau tokias šiukšles sumetus į konteinerius, jos kartu su kitomis išvežamos ir vėliau išrūšiuojamos.

„Būna, kad ir mieste prie konteinerių žmonės sutempia kriaukles, klozetus, bet tokių daiktų negalima mesti, jiems skirtos stambiagabaričių atliekų aikštelės“, –sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas  portretas
O ką rajono savivaldybeje visiški daunai sedi? Nesupranta kur konteinerius statyti?Tegul palaiko po savo langais greitai supras

manjana

manjana portretas
Tarp kitko, labai ašarojantys, kaimietukai į save pasižiūrėkit:tai jūsų šiukšlės,nieks iš miesto jų neveža. Užliedžių kaimiečiai ir banditai jas sumeta...Sykį mačiau chamukas sulaukė, kol šiukšlevežė išpylė kontiką, ir pradėjo savo landynės turtą mest. Klausiu, pyderi, neturi prie namų konteinerio? neturiu, sako. Taigi, patys šikat, patys ir tvarkykit.

Anonimas

Anonimas portretas
Per kelis namus nuo mūsų namo stovi konteineris. Kada bepraeičiau pro šalį visada apsidžiaugiu, kad jis stovi ne šalia mūsų namo. Milijonas užuojatų konteinerio kaimynas. Baisi smarvė, amžinos balos, niekas nepašluoja aplink. Gyventojams vaizdas pro langus!!!!! Žmonės meta ką tik nori. Kaip juos baust ir kaip išreikalaut atsakingą įmonę tvarkytis - nįsivaizduoju.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių