Quantcast

Prie mokytojų streiko prisijungs ir kauniečiai?

Šalies mokytojai jau beveik mėnesį streikuoja dėl etatinio darbo apmokėjimo. Kitą savaitę prie streiko gali prisijungti ir viena Kauno švietimo įstaiga.

Šią savaitę viešojoje erdvėje pasipylė svarstymų, kad antras pagal dydį Lietuvos miestas turėtų prisidėti prie streiko ir palaikyti pedagogus.

"Mokytojai visada buvo inteligentijos priešakyje. Kur jūsų dvasia, kauniečiai, kur jūsų laisvės deglas, kurį laiko "Laisvės" statula Kaune", – kauniečių mokytojus viešojoje erdvėje ragino prisijungti prie streikuojančių kolegų.

Iki šios dienos nė vienoje Kauno švietimo įstaigoje nesustojo ugdymo protestas ir dirbo visi mokytojai. Vis dėlto pasigirdo kalbų, kad antradienį pradės streikuoti "Rasos" gimnazijos mokytojai.

"Mus pasiekė informacija, kad antradienį "Rasos" gimnazijoje gali būti streikuojama, bet dar niekas nėra iki galo patvirtinta. Viskas priklausys nuo įvykių valstybiniame kontekste, nes iki gruodžio 11 d. dar gali įvykti daug pasikeitimų. Mano žiniomis, gimnazijoje ugdymas nenutrūks ir vyks toliau, nes vaikų interesai yra svarbiausia. O mokytojai jungsis prie streiko, nes tai tam tikra solidarumo akcija. Mokytojai ves užsiėmimus, naudos nepamokiniam darbui skirtas dienas. Viskas truks ne ilgiau kaip dvi dienas, po to vėl bus vedamos pamokos, tad mokymosi planas tikrai nebus sutrikdytas", – "Kauno dienai" komentavo Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.


Įsikūrė ministerijoje

Keliasdešimt Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjungos pedagogų daugiau nei savaitę nakvoja Švietimo ir mokslo ministerijos patalpose.

Po pasitarimo pas Prezidentę profesinės sąjungos vadovas Andrius Navickas sakė išgirdęs šalies vadovės raginimą nutraukti streiką. Jis teigė, kad sprendimą dėl būdų keisti protesto formą profsąjunga priims, kai sulauks teigiamo Vyriausybės atsako į jų raginimus ir pamatys pačios D.Grybauskaitės pataisas.

Profsąjunga reikalauja penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, didinti nekontaktinių valandų skaičių priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, naikinti pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinius intervalus, mažinti klases.

Vyriausybė sako, kad įgyvendinti visus profsąjungos reikalavimus papildomai kainuotų apie 300 mln. eurų, bet protestuojantieji teigia, kad šie skaičiai – išpūsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
tai astokim visi i programuotojus pazesim kiek po desimt metu ju reiks nes be lietuviu yra kiur paruosta programuotojais galesit patys savo isperas mokint nevarykit ant mokytoju,

bus idomu

bus idomu portretas
Idomu ar tikrai Tapkinas nori suorganizuoti mitinga tokiu netikusiu laiku nes lauke labai slapia ir visos susirinkusios TAPKES i TAPKINO mitinga suslaps TAPKES.bet bus labai idomu pamatyti kiek susirinks TAPKIU gal ir mano kaimynas dalyvaus nes maciau kad issiskalbe tapkes.

klaipediete

klaipediete portretas
Saunuoliai Kauno pedagogai.Vaikai turi mokyties o neslankioti pakampiais.Kodiel nerengia streiko per vasaros atostogas.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių