Quantcast

Prie Kalėdų eglės – kauniečių šurmulys

Pakilus nuo šventinių stalų kauniečiai patraukė į Rotušės aikštę. Prie pagrindinės miesto eglės miestiečius pasitiko linksmi personažai, kurie traukė ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų dėmesį.

Išdalytos dovanos

Lankytojus pasitikęs Kalėdų senelis noriai fotografavosi su kauniečių šeimomis ir pasakojo, kas per šias šventes jau spėjo labai daug vaikučių aplankyti, dovanėles išdalyti, tačiau dar liko kelis darbus nuveikti.

„Liko keletas dovanėlių, bet greitai bus išdalytos. Man visos Kalėdos yra labai prasmingos ir nebūna išskirtinių Kalėdų, pas mane jos  visada tradicinės“, – pasakojo žilabarzdis senelis.

Rotušės aikštėje sutikti miestiečiai tikino, kad taip pat dovanas jau išpakavo, tad dabar gali su šeima ar draugais aplankyti pagrindinę Kauno eglę, Rotušės aikštėje pasivaišinti karštu vynu ar kvepiančiomis spurgytėmis.

„Labai gerai sutikau, nuotaikos – puikios. Susitikau su visa šeima, giminėmis, gavau daug dovanų. Dabar mėgausiuosi ir arbata, ir sausainiais, ir dar kitomis staigmenomis“, – sakė su drauge atėjęs Paulius.

„Dovanėlių tai daugiau vaikai gavo, nei mes. Pas mus taip pat tradicinės šventės buvo. O šiandien mama su dukryte nuėjo į teatrą žiūrėti spektaklio, o aš su sūnumi – pasivaikščioti. Meškos vaikui labai patinka, laimės pilnos akys“, – pasakojo Egidijus, ant rankų laikydamas savo sūnų.

Išskirtinės Kalėdos

Kiti kalbinti kauniečiai atviravo, kad šiais metais šventės buvo visai kitokios, nei būdavo iki šiol. Vieniems šios šventės leido susitikti su senai matytais artimais žmonėmis, kiti džiaugėsi, kad turėjo galimybę pakeliauti.

„Šiemet labai daug keliavome, buvome Šilutėje, Palangoje, dar važiuosime į Alytų. Susitikome su giminaičiais, tad labai linksma ir smagu. Dar turime vieną mažą keliauninkę katytę Mėtą. Ji pirmą kartą pamatė, koks yra didelis pasaulis. Parodėm jai daug kalėdinių eglučių“, – šalia savęs glausdama mažytį, pūkuotą augintinį kalbėjo Jūratė.

Moteris sakė, kad šiemet šventės buvo išskirtinės dėl to, kad daugiausia dovanų gavo būtent jos augintiniai. Ji tikino, kad šuniukams Kalėdų senelis atsiuntė dovanėles net iš Amerikos, o katytė Mėta galės džiaugtis trijų aukštų specialiu namuku.

„Kalėdos buvo išskirtinai ypatingos mūsų gyvūnėliams“, – pridūrė pašnekovė.

Gyvoji prakartėlė

Su mažais vaikais į Kauno Rotušės aikštę atkeliavę kauniečiai veiklos turėjo tikrai nemažai. Mažiesiems kauniečiams rūpėjo išbandyti atrakcionus, paragauti skanių vafkliukų bei nusifotografuoti prie kalėdinės eglutės, Kalėdų senio ar šiaurės meškų bei besmegenio.

Šventiniame šurmulyje dėmesio sulaukė ir gyvoji prakartėlė, kurioje laiką leidžia avis ir du ėriukai. Šiais metais prakartėlė stovi ne pačioje Rotušės aikštėje, tačiau arčiau Kauno arkivyskupijos pastato, tačiau dėmesio vilnoniai gyvūnai tikrai sulaukė.

„Tie mažiukai aviukai tikrai labai mieli, pažiūrėkite, kaip šienelį rupšnoja, net ant dviejų kojyčių siekia iš viršaus skaniausių kąsnių. Manau, kad tai yra labai gera idėja, nes šalia komercijos atsiranda ir tikra gyvybė, kuri traukia ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų dėmesį“, – mintimis pasidalijo prie gyvosios avių prakartėlės sutikta Jolanta.

Kauniečiai džiaugėsi, kad antroji Kalėdų diena buvo be lietaus, tad buvo galima mieste pasidalyti šventine nuotaika su kitais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Meškos meškomis, svarbu kad siucidinės egles nesimatytų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių