Quantcast

Prasideda Europos paveldo dienos

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvoje prasideda vienas didžiausių kultūros paveldui skirtų renginių – Europos paveldo dienos.

Šių metų tema „Kultūrinis kraštovaizdis: nuo piliakalnių iki miesto bokštų“ kvies pažinti Lietuvos istorinio kultūrinio kraštovaizdžio įvairovę, suprasti jo unikalumą ir vertę, pranešė Kultūros paveldo departamentas.

Ta proga daugiau nei šešiasdešimtyje Lietuvos vietovių suplanuota per 120 renginių.

Kultūros paveldo departamentas tradiciškai organizuos pažintinius pasivaikščiojimus po Vilnių ir jo centre esančius piliakalnius bei kultūrinį kraštovaizdį aptariančią paskaitą. Vilniečiai taip pat bus kviečiami pasivaikščioti po Pilaitės, Gudelių, Vilkeliškių piliakalnius, Gudelių-Lenkiškių pilkapyną, jiems bus pasiūlytos Vilniaus universiteto Botanikos sodo Vilniaus skyriaus ir Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros organizuojamos pažintinės ekskursijos.

Savaitgalį organizuojama dviejų dienų kelionė pėsčiomis, plaustais ir automobiliais tarp Vilniaus ir Kernavės. Sekmadienį numatomas dviračių žygis Trakų rajone. Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija pakvies į kelionę po neatrastą Užutrakio dvarą.

Kaune vyksiančios ekskursijos „Miesto bokštų istorijos“ siūlys aplankyti miesto panoramines vietas. Per ekskursiją autobusu bus supažindinama su Eigulių, Vilijampolės, Veršvų, Jiesios, Aukštųjų Šančių ir Vieškūnų piliakalniais. Kauno rajonas organizuoja piliakalniams skirtą renginį, pažintinę ekskursiją dviračiais, mokinių konferenciją, nuotraukų parodą bei piešinių konkursą.

Taip pat numatyti pažintiniai pasivaikščiojimai, kelionės ir pasiplaukiojimas kurėnu Nidoje, seminarai, diskusijos, fotografijų bei tapybos parodos, konferencijos, atvirų durų dienos, orientacinės varžytuvės ir proto mūšiai Seirijuose, Gargžduose, Žagarėje, Garliavoje, Panevėžyje, Alytuje, Skuode, Merkinėje, Mažeikiuose, Ignalinoje, Molėtuose, kt.

Europos paveldo dienų iniciatyva norima atkreipti visuomenės dėmesį į šalia esantį kultūros paveldą, atskleidžiant jo vertes ir išsaugojimo svarbą.


Šiame straipsnyje: Europos paveldo dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių