Quantcast

Praneša skaitytoja: naujus Miško gatvės sodinukus pasiglemžė žolės

Rudenį Miško gatvėje pasodinti medžiai skęsta didelėse žolėse. Kauniečiai tikina, kad baltosios balandos jau tuoj sužydės ir visai užgoš naujus sodinukus.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją parašė kaunietė Edita P. ir informavo, jog Miško gatvėje aplink neseniai pasodintas liepaites auga didžiulės žolės. Anot skaitytojos, tai – baltoji balanda. Ši piktžolė auga didelė, greitai pasisėja kitur ir standžiai įleidžia šaknis, todėl prie naujų sodinukų tikrai netinka. Šios žolės atima vandenį, o ir atrodo tikrai neestetiškai.

„Miško gatvėje iki pat Vytauto prospekto vienoje gatvės pusėje driekiasi naujai pasodinti medeliai ir aplink kamienus gaubianti gan aukšta žolė – balanda, kuri jau tuoj žydės. Šiaip keistokai atrodo, kiek neįprastai, todėl patraukė dėmesį. Atrodo, kad žemės, kurios buvo atvežtos ir jose sodinami medeliai jau buvo su balandų sėklomis“, – dėstė Edita P. ir teiravosi, kada ši miesto centre esanti gatvė bus sutvarkyta ir išnaikintos aukštos žolės.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Kauno miesto savivaldybe, kad ši pakomentuotų susidariusią situaciją. Planuojama žoles aplink sodinukus sutvarkyti artimiausiu metu.

„Laukėme kol žemė susigulės ir sutvirtės. Šią savaitė žolės bus išravėtos ir pomedžio erdvė sutvarkyta“, – komentavo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Primename, kad Miško gatvėje nauji 5-7 metrų aukščio medeliai pasodinti praėjusių metų spalį. Miesto savivaldybė skelbė, jog visoje Miško gatvėje pasodintos miesto sąlygomis augti pritaikytos 10-15 metų „Rancho“ veislės liepos. Kiekvienas medis kruopščiai įtvirtintas specialiais kuolais, o šiemet jų šaknis uždengs metalinės dekoratyvinės grotelės, apsaugosiančios šaknis nuo mechaninių pažeidimų.


Šiame straipsnyje: Miško gatvėsodinukaimedžiainauji medžiaipiktžolėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Mielieji, kada baigsite verkti, kad tas ar anas negerai? Jei žolė nepatinka-nuravėkit. Be to, balanda yra valgoma. Skanau! Gal daugiau pozityvo atsiras :)

Krabiniams, kurie vis kažką siūlo

Krabiniams, kurie vis kažką siūlo  portretas
pernai savivaldybės elektrikai užsidirbo 800 000€ už želdinių priežiūrą. Kamon, ir po jų dar siūlo eiti ravėti už dyką? Cirkininkai, kaip ir jų klounas vadas priešaky. Prisidirbo, dabar gali tvarkytis patys.

Anonimas

Anonimas portretas
Zanavykų g. irgi kas antras medis neprigijo, o aplink medžius piktžolės bujoja.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių