Quantcast

Pradėtos L. Anužienės atleidimo procedūros

Penktadienį posėdžiavę Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro dalininkai pradėjo centro vadovės Laimutės Anužienės atleidimo procedūras, sako Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) Mokymosi visą gyvenimą departamento direktorius Saulius Zybartas.

Atleisti ją ministerija siūlo dėl audito metu centre nustatytų pažeidimų.

Dalininkų susirinkime penktadienį dalyvavęs S.Zybartas BNS informavo, kad jam iškėlus klausimą dėl L.Anužienės atleidimo, kiti dalininkai tam paprieštaravo, teigdami, kad turėjo per mažai laiko susipažinti su audito ataskaita, kad nėra direktorės paaiškinimų, tačiau procedūros pradėtos.

Pati direktorė į dalininkų susirinkimą neatvyko – pranešė serganti.

„Sutarta dėl to, kad iš direktorės bus reikalaujama paaiškinimo dėl audito metu nustatytų pažeidimų ir spaudoje pasirodžiusių pranešimų. Dalininkai nutarė, kad paaiškinimą direktorė turės pateikti per 3 dienas nuo nedarbingumo pabaigos. Kitas dalininkų susirinkimas ŠMM iniciatyva vyks po dviejų savaičių“, – teigė S.Zybartas. Jo komentarus BNS perdavė ministerijos Komunikacijos skyrius.

Pati L.Anužienė penktadienį su BNS nebendravo.

Atleisti L.Anužienę pasiūlė ŠMM, audito metu paaiškėjus, kad ji sudarė autorinių sutarčių pati su savimi ir papildomai išsimokėjo beveik 16 tūkst. eurų. Papildomų išmokų gavo ir įstaigoje dirbantys jos šeimos nariai.

ŠMM inicijuoto audito metu nustatyta, kad Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorė 2016 metais pasirašė 12 autorinių sutarčių su darbo grupėmis, į kurių sudėtį įtraukta ji pati ar jos šeimos nariai. Darbo grupės rengė modulines mokyklos mokymo programas, įvairias metodikas bei aprašus. Už šią veiklą autorinių sutarčių pagrindu direktorė išsimokėjo 15 903 eurus. Dar 11 tūkst. eurų gavo jos sūnūs bei marti.

Be to, auditoriai nustatė, kad, negavus ministerijos, kaip turto panaudos davėjos, sutikimo, buvo suremontuotos centrui priklausančios patalpos Kaune, Miško gatvėje, padidėjo jų plotas. Nors čia dabar veikia vaikų darželis, pastatas neturi statybų užbaigimą įteisinančio dokumento ir leidimo. 

Pažeisdama teisės aktus, direktorė L.Anužienė išsinuomojo ir prabangų automobilį „Volvo  XC90“.

Registrų duomenimis, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro dalininkai yra ne tik valstybė (centro savininko teises ir pareigas įgyvendina ministerija), bet ir bendrovė „Ortopedijos klinika“ bei Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincija.

BNS primena, kad šio centro padalinyje Palangoje buvo įsidarbinusi buvusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, kuri dar būdama ministre rūpinosi patalpų centui skyrimu. Žiniasklaidai paviešinus minėtus faktus, A.Pitrėnienė pasitraukė iš pareigų minėtame profesinio mokymo centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

suvalkietis

suvalkietis portretas
kas zino kokia laimo anuzienes mergautine pavarde??????

Mindaugas ne karalius

Mindaugas ne karalius portretas
Sekmadienį matėm Laimutę einančią keliais aplink Katedrą. Sako, mažu padės.

Tikras lietuvis

Tikras lietuvis  portretas
Mano didžiausias džiaugsmas, kai kaimyno namas dega. Dar labiau patinktų, kad ir jo karvė nudvėstų. Manau nei žurnalistų, nei visuomenės nedomina kokias sąlygas p. L. Anužienė sukūrė šioje profesinėje mokykloje. Gal kas nors galėtų paminėti kur dar Lietuvoje yra panašią mokymo bazę turinčią mokyklą. Mes lietuviai ! Geriau aš būčiau žydas . P.s. O dėl mokinių mokymosi realaus skaičiaus profesinėse mokyklose, atsakomybę turėtų prisiimti jų steigėjas ŠMM profesinio mokymo skyrius M. Griškevičius. Jei kam įdomu pasidomėkite, kiek mokinių tikrų ir 'sąrašinių' yra žemės ūkio mokyklose, galite pradėti nuo Aukštadvario žemės ūkio mokyklos.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių