Quantcast

S. Šliažas neatlaikė tempo ir traukiasi iš posto

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas palieka postą.

Liberalų deleguotas politikas prisipažino nespėjantis deramai įsigilinti į kai kurias jo kuruojamas sritis. Pernai lapkričio pabaigoje iš vicemero pareigų pasitraukė socialdemokratas Vasilijus Popovas.

Neatlaikė tempo

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjęs S.Šliažas patvirtino vakar parašęs pareiškimą išeiti iš darbo. Jis pripažino, kad trūko laiko deramai įsigilinti į visas jo pareigybei deleguotas sritis.

"Esu komandos narys ir suprantu, kad savivaldybėje šiuo metu vyksta didžiuliai pokyčiai. Tai ypač pasakytina apie mano kuruojamas sritis – kultūrą, švietimą ir socialinius reikalus bei sportą, sveikatos apsaugą. Labai plati sfera. Jaučiu laiko stygių, kad galėčiau įsigilinti į visas šias sritis ir vykstančias pertvarkas. Jaučiu, kad negaliu kokybiškai atlikti tų pareigų", – atvirai dėstė S.Šliažas.

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo, didelių priekaištų iš vadovų nesulaukė, tačiau, jausdamas atsakomybę, priėmė sprendimą pasitraukti iš užimamų pareigų. S.Šliažas pripažino, kad ne visose kuruojamose srityse pakako jo kompetencijos.

Jaučiu laiko stygių, kad galėčiau įsigilinti į visas šias sritis ir vykstančias pertvarkas. Jaučiu, kad negaliu kokybiškai atlikti tų pareigų.

"Pagal išsilavinimą esu kultūros, kultūros vadybos žmogus, turiu didelės patirties socialinėje srityje, tačiau pajutau, kad pritrūko kompetencijos sveikatos ir švietimo srityse. Joms negalėjau skirti pakankamai dėmesio. Norėdamas išlikti profesionalus, sąžiningas sau bei vykstantiems pokyčiams, ir priėmiau tokį sprendimą", – motyvus išdėstė S.Šliažas.

Logiškas sprendimas

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas nebuvo labai nustebintas tokio pavaduotojo žingsnio.

"Mes daug diskutuojame apie darbus, kuriuos reikia padaryti. Žmogus priėmė garbingą sprendimą, nes tempai savivaldybėje šiandien yra išties dideli. Tai normalaus, gero darbuotojo garbingas sprendimas", – S.Šliažo pasitraukimą iš pavaduotojo pareigų vertino G.Petrauskas.

Administracijos direktorius sutiko, kad S.Šliažui buvo deleguotos plačios ir sudėtingos sritys. Tačiau tokius darbus esą jie pasiskirstė susiburdami į komandą ir už tai reikia prisiimti visišką atsakomybę.

"Sigitas mato, kad nespėja tiek daug aprėpti, ir priėmė logišką sprendimą", – ramiai dėstė G.Petrauskas, nors kol kas neturi jokio kandidato į jo vietą.

Konkrečių priekaištų administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjusiam S.Šliažui direktorius negalėjo pasakyti. "Gal labiau sisteminis vadybinis nesugebėjimas viską padaryti iki galo ir laiku", – svarstė G.Petrauskas.

Svarbūs gebėjimai

S.Šliažas Kauno savivaldybėje, užimdamas vieną ar kitą poziciją, dirba šešiolika metų. 2000-aisiais, laimėjęs konkursą, jis pradėjo dirbti Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausiuoju inspektoriumi, vyriausiuoju specialistu. Tais pačiais metais sėkmė nusišypsojo ir dar viename konkurse. Jį laimėjęs, ėmėsi Kultūros skyriaus vedėjo pareigų.

S.Šliažas nuo 2011 m. ėjo su Lietuvos liberalų sąjūdžio Kauno skyriumi. Liberalams – naujas galvosūkis: ką norėtų matyti atsilaisvinusiame poste.

"Esame galvoję, ką galime pasiūlyti. Čia ne tik kompetencija turėtų lemti, tokiame darbe labai svarbūs ir vadybos gebėjimai", – neabejojo Kauno liberalų skyriaus pirmininkas vicemeras Simonas Kairys.

Jis taip pat patvirtino, kad šiuo metu Kauno savivaldybėje labai didelis tempas ir ne kiekvienas žmogus pajėgus jį atlaikyti.

"Negaliu sakyti, kad Sigitas nesistengė. Šitame sektoriuje yra daug iššūkių – nuo kultūros reikalų iki socialinių, nevyriausybinių organizacijų, švietimo. Didžiulis, platus sektorius, reikia energingo žmogaus, kuris, esant šiai situacijai, gebėtų veikti ir būtų aiški pozicija su miesto vadovais, kad visi galėtų judėti į priekį", – viltingai dėstė S.Kairys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neverta gaisti laiko

neverta gaisti laiko portretas
piktinantis slezu,garmiene,kibbibisa-ju-veikla tiria spec tarnybos

Oho

Oho portretas
Garmienes draugelis, prastume motiejunaite be konkurso i sveikatos biuro direktores

Malsyte

Malsyte portretas
Malsyte patvarke
VISI KOMENTARAI 77

Galerijos

Daugiau straipsnių