Quantcast

Populiarioms mokykloms žada pakirpti sparnus

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Pustuštė mokykla – negerai, tačiau savivaldybei kliūva ir tos mokyklos, į kurias kauniečiai veržte veržiasi ir kurioms dėl vaikų trūkumo jaudintis nereikia. Keista, bet populiarioms mokykloms bus liepta sumažinti vaikų skaičių ir net atlaisvinti patalpas.

Pagal vieną kurpalių

Savivaldybės parengtame bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2016–2020 m. plane keturioms Kauno mokykloms nurodyta per ketverius metus gerokai sumažinti mokinių skaičių. Pastaruoju metu tik ir kalbama, kad mokyklose drastiškai mažėja mokinių ir įstaigas tenka jungti ar net uždaryti, todėl toks savivaldybės užmojis šokiruoja.

Gerokai per tūkstantį mokinių turinčioms J.Grušo meno gimnazijai, Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjui ir "Vyturio" gimnazijai teks pasistengti, kad šiose ugdymo įstaigose mokytųsi po 900 vaikų. Itin populiariai Senamiesčio progimnazijai, kurioje dabar mokosi 651 mokinys, iki 2020-ųjų mokinių skaičių teks sumažinti kone perpus.

Atrodo, kad tokie bandymai dirbtinai reguliuoti mokinių srautus padės išgyventi toms mokykloms, kurios nesugeba privilioti mokinukų.

Tebelaukia diskusijų

"Vyturio" gimnazijos direktorė Aleksandra Bancevičienė neslėpė kol kas neturinti aiškių atsakymų, kodėl jų mokyklai teks mažinti mokinių skaičių.

"Kol kas priežasčių man niekas nepaaiškino. Nebent tai, kad mūsų mokykla didelė, o kitoms mokykloms trūksta mokinių", – svarstė populiarios Kauno mokyklos vadovė. Atrodo, kad šis motyvas gali būti esminis, tačiau negi "Vyturio" gimnazijos problema, kad kitoms mokykloms trūksta mokinių?

"Tikrai ne mūsų bėda. Mūsų bendruomenė irgi nesuvokia. Po ketverių metų numatoma mus sutalpinti į vieną pastatą", – užsiminė A.Bancevičienė.

"Vyturio" gimnazija – viena iš miesto mokyklų, kuriai vaikų dirbtinai ieškoti nereikia. Šiuo metu dviejuose greta esančiuose gimnazijos pastatuose mokosi 1 219 vaikų: pradinukai – viename, vyresnieji – kitame. Savivaldybė užsimojo per ketverius metus visus "Vyturio" gimnazijos mokinius sutalpinti į pagrindinį pastatą, kuris pritaikytas 700 mokinių, o tą, kuriame mokosi pradinukai, atlaisvinti. "Šioje mokykloje visada mokėsi ne mažiau kaip 1 000 mokinių. Kodėl reikia atlaisvinti pradinukų pastatą, aš neinformuota", – stebėjosi gimnazijos vadovė. Ji viliasi, kad su gimnazijos bendruomene dar bus diskutuojama apie perspektyvas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Mokėmės iki 8kl. vienoje iš minimų mokyklų. Džiaugiamės pakeitę. Dideli skambūs šūkiai, o realybėje neįmanoma paklausti, ką daryti, kad geriau sektųsi, kaip būtų sprendžiamos rūkymo problemos- rūkalais ir visa kuo ,kas priklauso prie jų prie jų prekiaujama tiesiog mokykloje....patyčių problemos... Po tokių klausimų vaikas" tapo " beveik nusikaltėliu. Liūdna. Atmosfera tapo nepakeliama. O kitoje mokykloje sugebėjo tikrai gerai užbaigti mokslus, dabar 2 kurso studentas universitete.

Mokinės mama

Mokinės mama portretas
Dukra mokosi vienoje iš minimų mokyklų - patekom pagal gyvenamą vietą, nes tiesiog nėra kur dėtis vaikui nuo penktos iki gimnazijinės klasės, bet visiems visada sakiau, kad ta mokykla tiesiog fiziškai per siūles susprogs nuo vaikų kiekio.

blyn

blyn portretas
Taigi nauja vadovybė - reikia gi naujai šluotai švystelti... Įdomu, kam nukeliaus atkatai už "atlaisvintus" mokyklų pastatus. Gal atsiras sveikai mąstančių žmonių, kurie pakels vėją tokiems "porceliuotojams"? O gal STT vėl įsisuks...
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių