Quantcast

Policininkai balnoja plieninius „žirgus“: mieste ir rajone – reidai

Kauno Kelių policijos patruliai į gatves išvažiavo ant motociklų. Reido metu bus siekiama užtikrinti dviračių transporto priemonių eismo saugumą. Tačiau gali pareigūnams užkliūti ir automobilių vairuotojai.

Motociklų reidas

Ketvirtadienį, prieš vakarinį piką dešimt Kelių policijos ekipažų išvyko į reidą. Pareigūnai išsibarstė ne tik po visą Kauno miestą, bet ir rajoną. Šį kartą priemonė vykdoma ne tik su dviem tarnybiniais automobiliais, bet taip pat ir aštuoniais motociklais. Pareigūnai stebės, kaip vairuotojai ir motociklininkai laikosi Kelių eismo taisyklių.

„Šios priemonės tikslas – užtikrinti eismo saugumą. Žinoma, šį kartą didelis dėmesys skiriamas dviračių transporto priemonių eismo kontrolei. Taip pat mūsų pareigūnai, vairuojantys motociklus, įvertins automobilių vairuotojų veiksmus – ar jie pastebi motociklininkus, ar nesukelia avarinių situacijų. Siekiame sudrausminti ir motociklininkus, kurie be proto lekia ir savęs nesaugo“, – prieš reidą kalbėjo Kauno kelių policijos patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

Tikrins ir kitus

Jis tikino, kad priemonės metu į pareigūnų akiratį gali pakliūti bet kuris eismo dalyvis. Bus tikrinamas greitis, taip pat, ar transporto priemonės techniškai tvarkingos, apdraustos. Prireikus bus tikrinamas ir blaivumas. Pareigūnai eismo situaciją stebės ir Kauno rajone.

„Gauname daug nusiskundimų iš gyventojų, kad keturračiai, mopedai laksto pėsčiųjų ar dviračių takais“, – pridūrė R.Kemzūra.

Kauno kelių policijos patrulių kuopos vadas tikino, kad motociklus vairuojantys pareigūnai turi pranašumą prieš kolegas, kurie patruliuoja tarnybiniais automobiliais. Anot jo, motociklas yra mobilesnis, todėl pareigūnas gali laisviau pravažiuoti spūsčių metu. Taip pat jam yra lengviau manevruoti ir pavyti taisykles pažeidusį motociklininką.

Šių metų įvykiai

Šiais metais Kauno keliuose jau įvyko keturi eismo įvykiai. Visuose nukentėjo motociklų vairuotojai.

„Norime atkreipti dėmesį, kad dviratės transporto priemonės vairuotojai turi įvertinti, kad jie yra labiausiai pažeidžiami, nes įvykio metu jie praktiškai visada nukenčia. Todėl motociklo vairuotojas turi būti ypatingai atsargus ir dėmesingas, stengtis numatyti kitų eismo dalyvių veiksmus, nevažiuoti taip, jog jis būtų vairuotojų aklojoje zonoje“, – aiškino R.Kemzūra.

Motociklų reidas įvairiose Kauno ir rajono vietose vyks visą ketvirtadienio pavakarę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mikui kuriam nesižiuri.

Mikui kuriam nesižiuri. portretas
Pasidomėk ką motokulturoje reiškia tas kaukolės atvaizdas.

Mikas

Mikas portretas
Viskas labai liuks, tik kai pareigunas deda posalmi su kaukoles atvaizdu, tai kazkaip nesiziuri, ka nori sakykite...:)

komedija

komedija portretas
Mane aplankė nuostaba, kad Kaune yra policija! Rimtas miestas?! Kai vilniečiai Kaune spardė "kamuolius", tai kažkodėl tokios nesimatė? Gal neturėjo laiko, kaip ir 18 metų? ("Kamuoliniai" veikė nuo 1999 m.). Beje, spaudos konferncijoje taip pat kauniečių nesimatė?:) Gal Kaune tokia policija visai nereikalinga? Užtektų Lietuvos krininalinės policijos biuro?:)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių