Quantcast

Policija tiria nepilnametės linksmybes naktiniame klube

Buvusiame Ryšių istorijos muziejuje duris atvėrusiame naktiniame klube Naujieji sutikti audringai – vakarėlyje linksminosi ir JAV milijonierius Aaronas Perezas su šešiolikmete drauge Urte. Kauno policija aiškinasi, ar nepilnametė klube linksminosi teisėtai.

Nieko blogo?

Po Naujųjų naktinio klubo "Agentūra" feisbuko paskyroje paviešintoje naujamečio vakarėlio svečių fotosesijoje įamžinta trijų vyrų kompanijoje laiką leidžianti jauna mergina. Žinia apie tai, kad Naujuosius čia sutiko 28-erių JAV milijonierius su savo drauge – nepilnamete lietuvaite, netrukus pasklido ir didžiuosiuose interneto portaluose.

Visai neseniai ta pati mergina viešai papasakojo apie šiltus santykius su gerokai vyresniu turtuoliu A.Perezu. Skelbta, kad lietuvaitei vos šešiolika.

Ar naktiniuose klubuose Lietuvoje gali linksmintis nepilnamečiai? Kas atsakingas už tai, kad nepilnametė buvo aplinkoje, kurioje vartojamas alkoholis, – tai įstatymų leidėjai vertina kaip neigiamą įtaką darantį faktorių, kuriuo dažniausiai ir vadovaujamasi, siekiant apsaugoti nepilnamečius.

Naktinio klubo vadovas Giedrius Ambrazevičius, įsiamžinęs kartu su svečiais, tarp kurių – nepilnametė, vakar neatrodė dėl to sutrikęs. "Įstatymai nedraudžia šešiolikmečiams lankytis tokiose vietose tam tikrais momentais", – nukirto G.Ambrazevičius, taip atsiribodamas nuo atsakymo apie tuos išskirtinius Naujųjų nakties momentus.

"Kauno diena" rašė, kad G.Amrazevičiui jau ne kartą pavyko išvengti baudžiamosios atsakomybės, kai jam krito šešėlis dėl chuliganiško elgesio.

G. Ambrazevičius. ,,Facebook“ nuotr.

Pradėtas tyrimas

Vis dėlto atrodo, kad naktinio klubo šeimininkui G.Ambrazevičiui prisieis atsakyti į daugiau klausimų. Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kad viešinamos nuotraukos su vakarėlyje dalyvavusia nepilnamete. Kauno Centro policijos komisariatas pradėjo situacijos tyrimą.

"Kai iš policijos gausime užklausimą, tai ir atsakysime policijai. Žinokite, nenoriu su jumis bendrauti ir nekomentuosiu jūsų dienraščiui. Būkite maloni ir neskambinkite daugiau šiuo numeriu", – mandagiai atsisveikinęs, G.Ambrazevičius padėjo ragelį.

Komisariato viršininkas Raimondas Abugelis pripažino, kad Kaune dar nebuvo tirtas toks atvejis dėl nepilnamečio lankymosi naktiniame klube, todėl vertinti neišsiaiškinus visko iki galo sunku.

"Alkoholio vartojimas, pirkimas nepilnamečiams ir girdymas – problema, su kuria policija susiduria, tačiau kol kas su nepilnamečio linksmybėmis naktiniame klube nebuvome susidūrę", – prisipažino R.Abugelis.

Viršininkas svarstė, kad paprastai naktinių klubų svečiai tikrinami ir neįleidžiami apsvaigę asmenys, per daug išgėrusiems neparduodamas alkoholis. Esą tokiose vietose, kuriose parduodamas alkoholis, nepilnamečiai neturėtų lankytis.

"Tyrimas pradėtas, žiūrėsime, kiek jis pasitvirtins. Ar tai tiesa, ar piaras, gal dar ne viskas čia pasitvirtins. Reikės žiūrėti, kiek čia atsakomybės tenka įmonei, kuri įsileido nepilnametę, kiek tėvams, kiek pačiai nepilnametei", – dėstė R.Abugelis.

R. Abugelis. Evaldo Virkečio nuotr.

Neįgyvendinti užmojai

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnyba į naujamečio vakarėlio su nepilnamete istoriją pažvelgė per įstatymų prizmę.

"Teisės aktai nenustato vienareikšmio draudimo nepilnamečiams lankytis klubuose ir kituose renginiuose. Buvo iniciatyvos, netgi buvo parengti teisės aktų projektai, įtvirtinantys tėvų ar kito vaiko atstovo pareigą užtikrinti, kad vaikas iki šešiolikos metų naktį nebūtų viešose vietose vienas. Buvo diskutuojama dėl vaikų buvimo viešose vietose be suaugusiųjų priežiūros tamsiuoju paros metu ribojimo, vadinamoji tėvų valanda, šeimos valanda ir pan., tačiau šis klausimas, sukėlęs visuomenėje daug diskusijų, taip ir liko neišspręstas", – paaiškino Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus vyresnysis patarėjas Egidijus Meilus.

Pasak E.Meilaus, būta siūlymų uždrausti nuo 22 iki 6 val. įleisti asmenis iki aštuoniolikos metų į barus, restoranus, kavines, bufetus ir kitas viešojo maitinimo įmones, prekiaujančius alkoholiu, tačiau ir šiems siūlymams iki šiol nebuvo lemta įsigalioti.

Kol kas galioja vienas aiškus draudimas pagal Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo nuostatas – nepilnamečiams draudžiama ne tik parduoti alkoholį, jiems draudžiama jų vartoti ar turėti tokių gėrimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Infodiena

Infodiena portretas
2 agurkui komentatoriui>iš bankrutuojančios „Baltic Media Holding“ 51.15 proc. akcijų įsigijo „Sunra“. Registrų centro duomenimis, bendrovės „Sunra“ vienintelis akcininkas – „Sunra Investment“. Bendrija turi vieną tikrąjį narį – tą pačią „Sunrą“ ir vieną komanditorių. Tai Eimontas .Silvestras Akromas, kuris yra ir „Sunros“ vadovas.“. Minėtas sandoris įregistruotas 2014-ųjų rugpjūčio 27-ąją.E.S. Akromas – buvęs liūdnai pagarsėjusio Vladimiro Romanovo verslo partneris bei dabartinis p. Alos Kurauskienes draugas (AB Ūkio bankas stebėtojų tarybos narė) su savo šeima nesėkmingai bandanti prasibrauti į pramogų verslą (bankrutaves klubas Macao, pilies sodas, dar vadinamas Taboo bei nuolat policijos suvestinėse minimas, iki paryčių priešais bažnyšios langus dirbantis naktinis klubas Django). Būtų juokinga jeigu nebūtų graudu tokiais budais laimėti konkurencinę kovą.

puvekas

puvekas portretas
kauno diena puva, kadaise buves elitinis kauno laikrastis nusileido iki tokio dugno kai konkurentus bando sudoroti bet kokia kaina, rasydami nebutus dalykus. LABAI GEDA

DIANA

DIANA portretas
Diana Krapavickaite, Kaip jaučiatės rašydama straipsnius boso paliepimi drabstytis š*dais vardan konkurencijos ? :D Kaip garbinga žurnalistė ? Gaila man jūsų poniut :D linkėjimai Taboo, kada bankrotas ? :D
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių