Quantcast

Po šventinio savaitgalio – kritikos strėlės Kauno merui

  • Teksto dydis:

Vasario 16-ąją vykusiuose renginiuose skubėjo įsiamžinti ne vienas tautietis. Tarp jų – ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kuris dalyvavo iškilmingoje šventėje Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Internetinėje erdvėje atsiradusi nuotrauka sulaukė žurnalisto Andriaus Tapino kritikos.

„Mano kolega dažnai naudoja puikų žodį „supratis”. Tai va, šioje nuotraukoje supračio nėra nei lašelio. Kauno meras, žinoma, didžiuojasi savo paprastumu, bet net ir labai paprastam žmogui turėtų kažkaip ateiti mintis į galvą, kad tokiose vietose išsišiepus ir į priekį išstačius „laiką” nederėtų”, – feisbuke rašo A. Tapinas.

Seimo narės Aušros Papirtienė patalpintoje nuotraukoje, pačiame centre, stovi V. Matijošaitis. Visi kelia nykščius aukštyn, tačiau kritikos strėlės pasipylė dėl paminklo už jų nugaros. Tai paminklas žuvusiems už Lietuvos laisvę, sukurtas skulptoriaus Juozo Zikaro ir architekto Vladimiro Dubeneckio.

Reikia atsargiau žiūrėti ne tik į tai, kas prašo nusifotografuoti, bet ir į tai, kas yra nuotraukos antrame plane.

„Kai pagalvoji – jei/kai Meras paprastasis taptų prezidentu, tai „laikinimui” atsirastų dar didesnės perspektyvos. Vizitas Izraelyje – plati šypsena ir „like” Yad Vasheme, Lenkijoje – laikinam koncentracijos stovyklą Štuthofe, Ukrainoje tiesi nykštį į priekį lankydamasis Babij Jarą, o amerikiečiai tikrai supras, jeigu pasilaikinsi prie teroristų aukų memorialo Pentagone”, – toliau ironiškų pasisakymų negaili žurnalistas.

A. Tapinas atkreipia dėmesį ne tik į Kauno merą, bet ir į jo bendražygius, kurie kartu įsiamžino nuotraukoje.

„Gerai, tarkim, meras yra žmogus paprastas, bet negi iš visos skvernų nešiotojų kompanijos su Seimo narėmis ir vicemerais nuotraukoje neatsirado nė vienos, kuris prieitų pasakytų – Visvaldai, valdykis truputį, na, ne ta vieta tavo nykščiui”, – beveik pusės šimto komentarų ir virš trijų šimtų „patiktukų“ sulaukusiame įrašė rašė vyras.

Neilgai trukus žurnalistas papildė savo pastebėjimus V. Matijošaičio komentaru.

„Tai yra nedovanotina klaida. Atsiprašau kiekvieno, kurį tai įžeidė. Reikia atsargiau žiūrėti ne tik į tai, kas prašo nusifotografuoti, bet ir į tai, kas yra nuotraukos antrame plane”, – mero apgailestavimą pacitavo A. Tapinas.

„Kauno diena“ jau rašė apie vieną nuotrauką, kuri socialiniame tinklalapyje atsirado šeštadienį. Ja pasidalijo Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žmona Inga Grubliauskienė, kuri šiuo metu išvykusi į užsienį. Nuotaikingame kadre Klaipėdos meras ir V. Matijošaitis pozuoja meiliai susiglaudę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kad

tai kad  portretas
Ne pirmą kartą vieningieji čia kelia nykščius, per kovo 11-ąją ankstesniais metais darė tą patį. Čia numylėta nykščių kėlimo vieta ir sakyti, kad kažko nematė, tai akivaizdus bandymas išsisukti, suverčiant kaltę iešmininkui.

Mane tie laikai veda is proto.

Mane tie laikai veda is proto.  portretas
Kas per tauta mes esam, kodel mums visokie svetimu su.dai kimba?

baisu

baisu portretas
obakaesininkai svente vasario 16
VISI KOMENTARAI 102

Galerijos

Daugiau straipsnių