Quantcast

Per plauką nuo tragedijos: medžiai krinta ant automobilių

Kauno rajone ant automobilio užvirtęs medis vos nesukėlė tragedijos. Žmonės tikino, kad čia medžiai virsta ne pirmą kartą, tačiau niekas nesirūpina, kad tai nepasikartotų.

Nesaugi kelionė

"Kauno dienai" Kauno rajono gyventojas Erikas papasakojo, kokia pavojinga buvo jo kelionė namo. Važiuojant iš Raudondvario į Užliedžius ant vyro automobilio netikėtai užvirto medis. Storas kamienas apgadino automobilį. Vairuotojas džiaugėsi, kad važiavo su dideliu automobiliu, todėl sužalojimų pavyko išvengti.

"Važiavau palei upę ir staiga ant automobilio užvirto medis. Nuo smūgio sumėtė automobilį, tad vos nuo skardžio nenulėkiau. Medis kliudė mano džipo galą, išdaužė galinį stiklą. Jei būtų kritęs ant priekio, būtų buvusi didelė nelaimė. Be to, mane apsaugojo ir tai, kad mano transporto priemonė nėra pati mažiausia. Kitą automobilį medis tiesiog būtų prispaudęs vietoje", – kalbėjo Erikas.

Ne pirmas kartas

Jis apie nuvirtusį medį pranešė Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) specialistams. Apie gautą pranešimą patvirtina ir patys ugniagesiai.

"Penktadienį 16.53 val. gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje, Romainių kaime, Upės gatvėje, ant kelio važiuojamosios dalies yra užvirtęs medis. Atvykus paaiškėjo, kad ant kelio buvo užvirtę du medžiai. Kliūtys pašalintos", – rašoma Kauno PGV įvykių suvestinėje.

Pavojingą kelio ruožą su nuostoliais įveikęs vyras piktinosi, kad palei Nevėžio upę medžiai virsta nebe pirmą kartą. Jis aiškino, kad šioje vietoje medžių būklė labai prasta, išpuvusios šaknys, todėl papūtus stipresniam vėjeliui, jie virsta ant kelio. Anot vyro, čia nuolat važiuoja automobiliai, tad iki nelaimės yra vos vienas žingsnis. Erikas tikino, kad niekas nesiruošia iš vietovės išvalyti puvėkų ir taip rizikuoja žmonių gyvybe.

Žada patikrinti

"Kauno diena" susisiekė su Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėju Dariumi Šlapiku ir pasiteiravo, ar minėtoje vietoje atliekama želdinių ekspertizė, vertinama jų būklė ir ar neketinama supuvusių medžių pašalinti. Specialistas tikino, kad paprastai tokią informaciją apie reikiamus šalinti medžius gauna iš seniūnijų.

"Atkreipsime dėmesį. Dabar kaip tik važiuosiu į Užliedžius, bus galima patikrinti, kokia ten medžių būklė. Bet kokiu atveju, mums seniūnai rašo prašymus, tada važiuoja mūsų darbuotojai į vietą ir viską įvertina. Jei yra pagrindas, leidimas pjauti yra išduodamas", – sakė D.Šlapikas.

Anot jo, jei vairuotojas nori, kad būtų atlyginta dėl nuvirtusio medžio automobiliui padaryta žala, turi kreiptis į Kelių ir transporto skyrių. Tuomet sudaroma komisija, kuri nusprendžia, ar patenkinti prašymą.


Šiame straipsnyje: medžiaivirsta medžiaipavojusant kelio virsta medžiaiskaitytojo naujienaKauno rajonasrajono-naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurga

Jurga portretas
Medžių pjauti negalima, taip sako Kauno medžių globėjų draugija, nereikia važiuoti ten kur auga medžiai, galima aplenkti, juk važiuoji, tai kilometras į tą, ar kitą pusę neaktualus,

as

as portretas
matomai nei mieste, nei rajone dabar nėra tokios tvarkos, palaikyti planiningai tvarkant medžius, o tuo labiau puvėkai niekam neidomūs, vien tik darbas, reikia palaukt kol seniūnui užkris medis, tada gal pradės dirbti...

Pas mane irgi medžiai griūna

Pas mane irgi medžiai griūna portretas
Miške. Privarto jų ten, po to pats negali kokio stambesnio nusileisti malkoms. papildomas vargas per juos laipioti. Reikėtų, kad atlygintų kas ir man šitą žalą/vargą. Dar kai ledukais lyja ant auto lieka žymės.. galvoju čia irgi turėtų žalą kažkas atlyginti.. Neesu tikintis, kitaip Dievas turėtų. O dabar.. net nežinau kur čia kreiptis reikia? Tubūt į psich.. tokiems.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių