Quantcast

Pirmieji Kauno miesto poliklinikos metai: rezultatai – akivaizdūs

  • Teksto dydis:

Sujungus penkias poliklinikas į vieną – Kauno miesto polikliniką, skaičiuojamas daugiau nei 0,5 mln. siekiantys teigiami finansiniai rezultatai. Sustoti neketinama ir jau rikiuojami šių metų tikslai.

Teigiami pokyčiai

Prieš metus įgyvendintas Kauno miesto poliklinikos reorganizacijos projektas, kuris sujungė iki tol atskirai veikusias penkias poliklinikas.

"Tai, ką jūs darote, yra ne Kauno ir net ne Lietuvos projektas. Tai yra pasaulinio lygio projektas", – sujungimo mastu stebėjosi pasaulinio lygio sveikatos organizavimo guru prof. Markas Avery iš Australijos Griffith universiteto.

Sumažinus administracinį aparatą, daugiau dėmesio skirta kauniečių medicininei priežiūrai ir gydytojams. Pirmieji metai praėjo sėkmingai, finansinėse ataskaitose – solidus pliusas.

"Preliminariais skaičiavimais, turime 562 tūkst. teigiamą rezultatą. Stabili finansinė padėtis leido prieš Naujuosius metus visiems Kauno poliklinikos gydytojams ir slaugytojams sumokėti 50 proc. algos siekiančias vienkartines premijas. Žiūrint nuo praėjusių metų pradžios iki pabaigos, maždaug 30 proc. kilo ir vidutiniai medicinos darbuotojų atlyginimai", – finansinius aspektus vardijo Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša.

Jis tikino, kad sutaupyti pinigų labiausiai leido administravimo išlaidų sumažinimas. Sujungus penkias skirtingas miesto poliklinikas į vieną, apie 50 proc. sumažėjo nemedicinos darbuotojų. Būtent tai leido susikoncentruoti į pirminį poliklinikos tikslą – užtikrinti sklandų medicinos paslaugų teikimą ir sudaryti gydytojams palankias darbo sąlygas.

Pavyko sutaupyti ir sujungus laboratorijas. Taip pat visuose Kauno miesto poliklinikos padaliniuose buvo paskirstytos paslaugos, jos tapo labiau prieinamos pacientams.

Kiti rezultatai

Sėkmingi Kauno miesto poliklinikos metai buvo ne tik finansuose. Vadovai vardija, jog pavyko pasiekti aukštesnių medicinos paslaugų teikimo standartų, tad pastangas pastebėjo ir pacientai.

"Prie padalinių išasfaltuotos automobilių stovėjimo aikštelės. Taip pat į vieną sujungėme laboratorijas, tad dabar sumažėjo eilių. Be to, dabar galime pateikti žymiai platesnį atliekamų tyrimų spektrą", – apie tai, kokie atlikti praėjusių metų darbai labiausiai matomi pacientams, kalbėjo P.Kibiša.

Jis minėjo, kad pernai atlikti pagrindiniai visų padalinių informacinių sistemų sujungimo darbai, todėl jau vasarį bus sparčiau keičiamasi informacija, nepriklausomai nuo to, kuriame Kauno miesto poliklinikos padalinyje gydomas pacientas.

Gerų įvertinimų įstaiga sulaukė ir iš įvairių institucijų. "Akreditavimo tarnyba patikrino visus padalinius, kaip vykdomas gydymo procesas, kaip tvarkoma dokumentacija. Tapome akredituota šeimos medicinos įstaiga. Tai reiškia, kad mūsų teikiama šeimos medicinos kokybė visuose padaliniuose atitinka aukščiausius ir moderniausius europietiškus standartus", – rezultatais pasidalijo P.Kibiša.

Prie Kauno miesto poliklinikos šiuo metu yra prisirašę 180 tūkst. kauniečių.

Bendrumo jausmas

Kauno miesto poliklinikoje dirba 1 595 darbuotojai, todėl, siekiant geresnių darbo rezultatų, rengiami darbuotojų bendrumo jausmą puoselėjantys renginiai. Vienas jų šią savaitę darbuotojus sukvietė į Kauno valstybinę filharmoniją.

"Stengiamės organizuoti bendrus renginius ir imtis bendrų iniciatyvų tam, kad kolektyvas labiau vieni kitus pažintų, susibendrautų. Štai vasaros viduryje rengėme pikniką, turime ir tradicija tampantį renginį, kurio metu pristatomi veiklos rezultatai, ateities planai. Taip pasibūname kartu, galime laisvai pabendrauti", – sakė P.Kibiša.

Prieš didžiąsias metų šventes Kauno miesto poliklinikoje surengta Megztinių diena, kai gydytojai baltus chalatus iškeitė į šventinius megztinius. Suorganizuotas konkursas, kuris išlaisvino medicinos darbuotojų fantaziją. Buvo renkamas gražiausiai Kalėdoms pasipuošęs skyrius. Tad Kauno valstybinėje filharmonijoje šią savaitę laukė ne tik koncertas, bet ir išradingiausių kolegų, kurie savo darbo aplinką pavertė Kalėdų pasaka ir taip pakėlė nuotaiką ne tik kitiems darbuotojams, bet ir per šventes susirgusiems pacientams, apdovanojimai.

"Pastebime, kad darbuotojams svarbūs tokie renginiai, jie noriai juose dalyvauja. Manome, kad tai tikrai ugdo jų bendrumo jausmą. Dirbdami kartu praleidžiame labai daug laiko, todėl norisi, kad darbuotojai jaustųsi kuo geriau ir žinotų, kad yra reikšmingi didelėje, svarbioje ir vieningoje įstaigoje", – tikino Kauno miesto poliklinikos vadovas.

Ateities planai

Šiemet Kauno miesto poliklinika taip pat turi užsibrėžusi rimtų planų, siekiant teikti kuo kokybiškesnes pirminės sveikatos apžiūros paslaugas. Šių metų planuose – nauja ir moderni medicinos technika, bendras radiologijos centras ir dar aukštesni kokybės standartai.

"Jau patvirtinta daugiau beveik 1,6 mln. eurų paraiška ES paramai gauti. Ji bus skirta gerinti pirminės sveikatos priežiūros paslaugų kokybę. Už šiuos pinigus įsigysime įrangos, kompiuterių, kelis automobilius, tad galėsime plėsti pagalbos namuose paslaugas ir atnaujinsime dalį patalpų", – sakė P.Kibiša.

Kauno miesto poliklinikos vadovas tikino, kad šiemet remonto sulauks beveik visi padaliniai. Kadangi jie visi skirtingos būklės, tai ir remonto darbai numatyti skirtingi. Daugiausia dėmesio šiemet bus skiriama Kalniečių padaliniui.

"Darbai bus atliekami proporcingai visuose padaliniuose, nes visi jie yra labai skirtingi. Pirmoje eilėje atnaujinsime Kalniečių padalinį, nes čia jo labiausiai reikia. Planuojame atnaujinti pirmą aukštą, taip pat čia kuriame profilaktinės medicinos centrą, kuris persikels iš visai šalia esančio daugiabučio. Planuojame atnaujinti šio padalinio registratūrą. Šilainių padalinyje bus pakeisti liftai ir jie pritaikyti negalią turintiems pacientams. Aleksoto padalinyje taip pat bus užtikrinta patogi prieiga neįgaliesiems, įrengtas galingas rentgeno aparatas", – apie pasikeitimus įvairiuose padaliniuose kalbėjo Kauno miesto poliklinikos vadovas.

Darbai bus atliekami proporcingai visuose padaliniuose, nes visi jie yra labai skirtingi.

Šiemet tikimasi kapitaliai atnaujinti ir Rokų padalinį. Kaip sako P.Kibiša, šis padalinys bus visiškai perstatytas. Tam bus pasitelktos ES, Kauno miesto savivaldybės ir pačios įstaigos lėšos.

"Kaunas sparčiai plečiasi Rokų ir Aleksoto kryptimis, čia didėja pirminės medicininės priežiūros paslaugų paklausa, nes auga šis rajonas, todėl norime gyventojams užtikrinti kuo geriausią medicininių paslaugų kokybę. Taip pat būtina užtikrinti ir patogias darbo sąlygas mūsų personalui", – teigė įstaigos vadovas.

P.Kibiša sakė, kad nėra numatyta ženkliai padidinti medicinos darbuotojų skaičiaus. Anot jo, šiuo metu siekiama išlaikyti esamus darbuotojus ir pritraukti jaunuosius gydytojus.

"Rengiame įvairius mokymus, stengiamės darbuotojus visapusiškai ugdyti, todėl ir toliau laikysimės tokios politikos padėti jauniems medikams", – teigė Kauno miesto poliklinikos vadovas.

Planuojama ne didinti medikų skaičių, o efektyvinti darbo procesą, taip mažinant eiles. Planuose yra numatyta ir toliau gydytojams ir slaugytojams kelti atlyginimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pacientas J.R.

Pacientas J.R. portretas
Kalniečių poliklinikoje kaip dvoke tualetai taip ir dvokia. Kabinetuose nešvaru, dulkiu tumulai.Ar įmanoma, kad sveikatos priežiūros įstaigoje gali būti taip nešvaru. Paskelbta gripo epidemija, patalpos turėtų būti valomos itin dažnai.

to dainavos pacientui

to dainavos pacientui portretas
3 metai nebuvau toje istaigoje-Patarciau Kardiolita-puikus aptarnavimas,profesionalus gydymas

koks KIBISA

koks KIBISA portretas
Suvarges -jau I AMBERSAIL nepatemtu,o sportuot reikia,cha,cha
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių