Quantcast

Pirkėjai patenkinti: pagaliau turguje bulvių ir agurkų kainos patrauklios

Kauno turguose atpigusios lietuviškos bulvės ir agurkai džiugina pirkėjus. „Pagaliau bulvių kaina normali“, – Sartų gatvėje esančioje turgavietėje pirkdamos šias daržoves trečiadienį kalbėjo moterys.

Šiandien kilogramas pigiausių bulvių šioje turgavietėje kainavo vos 0,16 euro. Tačiau jos, žinoma, mažos. Normalaus dydžio bulvių kaina – nuo 0,23 euro.

Prieš mėnesį kilogramas lietuviškų bulvių pigumu garsėjančioje Sartų gatvės turgavietėje kainavo 0,50 euro. Po truputį jos pigo ir dabar pasiekė praėjusių metų to paties laikotarpio kainas.

Turgaus lankytojus maloniai nuteikia ir lietuviškų agurkų kainos. Šiandien už gražių agurkų kilogramą reikėjo mokėti tik 0,35 euro.

„Vienintelis turgus, kuriame galima taip pigiai apsipirkti“, – tokią frazę iš pirkėjų girdėjau ir šiandien, ir  dar ne vieną kartą.

Dar praėjusią savaitę agurkai šioje turgavietėje kainavo kur kas brangiau – 0,60 euro.  Lygiai prieš metus agurkų kainos buvo patrauklesnės – 0,20-0,25 euro.

Šiais metais, palyginus su praėjusiais, gerokai brangiau kainuoja trešnės ir mėlynės. Pernai liepos pabaigoje kilogramą trešnių buvo galima nusipirkti už 1,40 euro, mėlynių – už 1,80 euro. Dabar tiek trešnės, tiek mėlynės kainuoja daugiau nei dvigubai brangiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kurgi ne. Kiek seniau kainavo litais, dabar tiek pat eurais.

kaunietė 1

kaunietė 1 portretas
pats geriausias turgus vadinamas 25-mečio. Reikėtų pasimokytii palapinei prie Kalnečių. Bet agurkus ten trečiadienį pirkau po 0,45€.

Jonis

Jonis portretas
Vitebsko turgus šeštadieniais taip taip užknisa, kad norisi pardavėjams ne tik žodžiu pasakyt, ką apie juos galvoji. Seniai neperku iš tų spekuliantų. Nesunku nueiti į buvusį 25-ečio turgų. Ten visai kitokios kainos...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių