Quantcast

Pirkėjai buvo pasigedę pigumu garsėjančio turgaus pardavėjų

Šią savaitę pigumu garsėjančiame „Dainavos turguje“ Sartų gatvėje buvo mažai pardavėjų. Ketvirtadienį už prekystalio nesimatė nė vieno prekiautojo, penktadienį dirbo tik viena šeima.

Šiandien prekiauti  sugužėjo dauguma šioje vietoje dirbančių žmonių, todėl ir pasiūla buvo didesnė, ir kainos pirkėjams tapo patrauklesnės.

Dažnai lankausi šioje turgavietėje. Pastebėjau, kad kainos dažnai priklauso nuo to, kiek pardavėjų tuo metu prekiauja. Kai už prekystalių stovi visi pardavėjai, kainos būna truputį žemesnės. Jei dirba tik keli žmonės, jie dažniausiai savo produkciją šiek tiek pabrangina, nes šalia nebūna konkurentų.

Sartų gatvėje esančiame „Dainavos turguje“  ketvirtadienį  tušti prekystaliai nustebino ne tik mane.   „Kur dingo pardavėjai?“, - klausė ne vienas apsipirkti užklydęs turgaus lankytojas.

Netoli jų prekiavusi moteris obuolius pardavinėjo po 0,60, kriaušes – po 0,80 euro. Sartų gatvėje esantis kioskas, kurio darbuotoja vaisius ir daržoves laiko ir lauke, dirbo. Jame sumokėsite šiek tiek daugiau nei pas tuos, kurie prekiauja tik lauke. Ketvirtadienį maži pomidoriukai kioske kainavo 0,58 euro, avietiniai – 1 euras, ridikėlių ryšulėlis – 0,45, agurkai – 1,20 euro, mėlynos turkiškos vynuogės – 1,50 euro. Tokios pat vynuogės pigiau – po 1,30 euro – buvo pardavinėjamos netoliese esančiame kioske Kovo 11-osios gatvėje.

Penktadienį Sartų gatvėje esančioje turgavietėje prekiavo tik viena šeima. Už gražius pomidorus reikėjo mokėti  0,75-0,85 euro, agurkus – 1, 40, žalias nedideles vynuoges – 1,10, bulves – 0,18 euro.

Šiandien šioje turgavietėje už prekystalio stovėjo jau nemažai pardavėjų.  Todėl ir kai kurių daržovių kainos buvo patrauklesnės. Už mažų bulvių kilogramą reikėjo mokėti 0,13 euro, didelių – 0,18. Tiek pat kainavo ir kopūstai.  Už kilogramą agurkų pardavėjai prašė 1,20 euro.

Kai kurie pirkėjai daržoves pardavinėjusio vyro teiravosi, kodėl jo šeima neprekiavo savaitės viduryje. Vyras nuo tiesaus atsakymo išsisuko. Iš pradžių pasakė, kad atostogavo, o vėliau pareiškė, jog sirgo.

Kas turguje per mėnesį pabrango labiausiai? Agurkai ir pomidorai. Prieš mėnesį agurkų šioje turgavietėje buvo galima nusipirkti už 0,75 euro, gerų pomidorų – už 0,45 euro.

Pamirštų prekių nepasisavina

Pirkėjai, ypač vyresnio amžiaus, turguje neretai pamiršta įsidėti nupirktas prekes.  Nesu išsiblaškęs, tačiau praėjusią savaitę ir aš palikau Sartų gatvėje esančame kioske pirktas slyvas. Kitą dieną apsilankiau jame. Slyvos niekur nebuvo dingusios. „Dar vakar laukiau, kad ateisite pasiimti“, - maloniai šypsojosi pardavėja.

Penktadienį  mačiau, kaip ta pati pardavėja vijosi moterį, pamiršusią pasiimti pomidorus.

Pirkėjai, pamiršę pasiimti vaisius ar daržoves, juos visada atgauna, prekeiviai jiems niekada nesako, kad prekių nematė.

Ūkininkų turguje brangiau

Šeštadieniais veikia  Ūkininkų turgelis Čečėnijos aikštėje. Šiandien kilogramas bulvių jame kainavo nuo 0,30 euro.  Už kilogramą kopūstų prekiautojai  prašė 0,40 euro, morkų – 0,50-0,70, pomidorų 1,50 -2 eurus,  agurkų – 1,40 euro. Pigiausi, apdaužyti obuoliai kainavo 0,50 euro, gražūs – nuo 0,60 iki 0,80 euro. Už apdaužytas kriaušes reikėjo mokėti 0,60 euro, už gražias – 1 eurą.  Prekiaujančiųjų agurkais nesimatė.

Daugelio daržovių ir vaisių kainos per mėnesį Ūkininkų turgelyje beveik nepasikeitė. Tik pomidorai buvo brangesni, prieš mėnesį jie kainavo 1,20-1,50 euro.

Ketvirtadienį Ūkininkų turgelis veikė prie prekybos centro „Savas“. Jame pomidorų buvo galima nusipirkti kur kas pigiau, tačiau prastesnės išvaizdos. Labai maži pomidoriukai kainavo 0,60 euro, normalaus dydžio – nuo 1 euro. Už kilogramą agurkų pardavėjai prašė 1,70 – 2 eurus, ryšulėlį ridikėlių – 0,50 euro. Obuolių ir kriaušių kainos tokios pat, kaip ir prekiaujančiųjų Čečėnijos aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Turgus turgui nelygu. Į brangininkų turgų kojos nekeliu

Rimas

Rimas portretas
Vieniems brangu, kitiems po barabanu...

zzzzzzzzz

zzzzzzzzz portretas
bronguuuu pas tuos vadinamus ukinkus taip bronguuuu silainiu turguje
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių