Quantcast

Pigumu garsėjančio turgelio prekeivių ir pirkėjų nebetrikdys girtuokliai

„Dainavos“ turgaus Sartų gatvėje pardavėjai, prekiaujantys vaisiais  ir daržovėmis, išsikėlė į kitą vietą. Nuo šiandien jų darbo vieta – visai šalia esanti turgavietė, kurioje iki šiol buvo prekiaujama tik pramoninėmis prekėmis.

Sartų gatvėje buvusioje nedidelėje turgavietėje prie lauke esančių prekystalių žmonės dažniausiai dirbdavo iki Kalėdų ar net trumpiau, o vėliau ilsėdavosi ir laukdavo pavasario, nes negalėdavo per šalčius prekiauti  daržovėmis ar vaisiais - jie sušaltų. 

Žiemą, kai būdavo nešalta, kartais prie prekystalio pasirodydavo  vienas ar kitas pardavėjas.  Tačiau dažniausiai prekystaliai stovėdavo tušti, o pirkėjų laukdavo dviejų šalia esančių kioskų pardavėjos. Tie kioskai dirbo visą žiemą.

Vasario mėnesį lauke esančių prekystalių neliko. Taip sakė su portalu kauno.diena.lt susisiekę skaitytojai . Jie sunerimo, kad nebeliks pigumu garsėjančios vaisių, uogų ir daržovių turgavietės. „Girdėjau, kad prekeiviai iš senosios vietos Sartų gatvėje išsikels į kitą – ten, kur prekiaujama drabužiais, avalyne. Ar tikrai? Gal lauke vaisiais ir daržovėmis prekiaujančiųjų šioje turgavietėje visai neliks?“, - teiravosi kaunietė Rasa.

Čia dirbti bus kur kas maloniau, nes yra daugiau erdvės. Prie ankstesnio prekystalio kartais būdavo nemalonu stovėti, nes šmirinėdavo iš šalia esančio baro išėję girtuokliai.

Moteris nerimavo be reikalo. Pardavėjai, prekiaujantys vaisiais ir daržovėmis, dirbs. Tik kitoje vietoje, vos už keliasdešimt metrų nuo buvusiosios. Antradienį naujoje vietoje viena šeima įsirenginėjo prekystalį, o kita  – moteris ir vyras  –  jau darbavosi. Daugiau pardavėjų dar nebuvo, tačiau prekystaliai jau stovėjo.

„Naujoje vietoje prekiauti pradėjome tik šiandien. Čia dirbti bus kur kas maloniau, nes yra daugiau erdvės. Prie ankstesnio prekystalio kartais būdavo nemalonu stovėti, nes šmirinėdavo iš šalia esančio baro išėję girtuokliai. Jie trikdydavo ir pirkėjus, o dalį jų ir visai atbaidydavo“, - portalui kauno.diena.lt  pasakojo obuolius, kopūstus ,agurkus, pomidorus, svogūnus, česnakus ir kitas daržoves bei vaisius pardavinėjantis vyras.

Antradienį už kilogramą šviežių agurkų jis prašė 2,20 euro, raugintų agurkų – 1,70, pomidorų – 1,20, juodų pomidorų – 1,30, svogūnų – 0,25, raudonųjų svogūnų – 0,80, česnakų 2,50, raugintų kopūstų – 0, 65 euro.

Prekystalių šalia Sartų gatvės nebeliko


Šiame straipsnyje: turgavietė Sartų gatvėjeSartų gatvėskaitytojo naujienaDainavos turgusprekeiviaivaisiaidaržovės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Patys sažimingiausi pardavėjai is visu ten dirbančiu su daržovėmis,labai malonūs visada būna.

justas

justas  portretas
ir prie Zaliakalnio turgaus baisu kas darosi koks frontas ojojoi

Dargyvas

Dargyvas portretas
Alkašas nori irgi gyventi. Jis turi teisę netgi balsuoti. Arba perleisti tą teisę... blaivam
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių