Quantcast

Pigiausiame turguje pabrango agurkai ir pomidorai, vynuogės nekainuoja nė euro

Šią savaitę kauniečiai, mėgstantys apsipirkti pigumu garsėjančiame turguje Sartų gatvėje, pastebėjo, kad  padidėjo agurkų ir pomidorų kainos.

Keletą savaičių jos buvo itin patrauklios, dar neseniai skanių slyvinių pomidorų kilogramą Sartų gatvėje esančioje „Dainavos“  turgavietėje buvo galima nusipirkti už 0,40 euro, avietinių – už 0,50 euro. Šiandien šioje turgavietėje už avietinių pomidorų kilogramą reikėjo mokėti 0,65 euro. Beje, vakar ir užvakar avietiniai pomidorai buvo dar brangesni.

Agurkai tokiu metų laiku visada pradeda brangti. Dabar jų, ne pačių gražiausių, kaina – 0,68 euro už kilogramą. Mažiausiai agurkai  kainavo liepos pabaigoje – 0,35 euro. Prieš tris savaites už šias daržoves reikėjo mokėti  0,50 euro.

Užtat vynuogių mėgėjams – geros naujienos. Šių uogų kainos pastaruoju metu vis mažėjo, o prieš tris savaites už kilogramą žaliųjų vynuogių „Dainavos“ turgavietėje reikėjo mokėti tik vieną eurą.  Ketvirtadienį jų kaina pasiekė rekordines žemumas - Sartų gatvėje esančioje „Dainavos“ turgavietėje šiandien kilogramas žaliųjų vynuogių kainavo vos 0,90 euro.  Tiek pat už žaliųjų vynuogių kilogramą reikia mokėti ir netoli šios turgavietės esančiame kioske Kovo 11-osios gatvėje.

Bulvių kaina Sartų gatvės turgavietėje nesikeičia jau trys savaitės. Šiandien už kilogramą pigiausių, mažų bulvių eikėjo mokėti tik 0,10 euro. Normalaus dydžio, gražių bulvių kaina – 0,18 euro.

Stabilizavosi slyvų kainos. Pigiausios, bet skanios  slyvos, kaip ir prieš tris savaites,  tekainavo 0,85 euro.

Už kilogramą  morkų  reikėjo mokėti 0,35 euro,  obuolių – 0,55, kriaušių – 0,65, burokų – 0,26 euro.

Sumažėjo šilauogių kaina. Dar savaitės pradžioje jų kilogramas kainavo  4 eurus, o šiandien už šias uogas buvo prašoma tik 3,30 euro. 

Sartų gatvėje befotografuojant daržoves, priėjo moteris ir paklausė: „Kodėl šis ponas fotografuoja, ar kas nors negerai“?

Sužinojusi, kodėl fotografuoju, ne maisto produktais prekiaujanti moteris papasakojo, kad šioje turgavietėje daugiausia dirba šeimos – vyras, žmona, vaikai.

„Čia tikrai pigiausias turgus Kaune. Kainos svyruoja, jos priklauso nuo to, kokiomis sąlygomis prekeiviai įsigyja prekes iš tiekėjų. Šiame turgelyje prekiauja ir ūkininkų šeima“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo 21-erius metus prekiaujanti moteris.

Šiandien apsilankiau ir Stoties bei Girstupio turgavietėse. Juose vaisių, uogų ir daržovių kainos didesnės, ypač Girstupio turguje.

Stoties turguje agurkų kilogramas kainavo nuo 0,79 euro iki 1 euro.  Agurkų po eurą prekinė išvaizda kur kas gražesnė už Sartų gatvėje parduodamus agurkus mažesne kaina. Pomidorai Stoties turguje kainavo nuo 0,60 euro. Už avietinius reikia mokėti 0,90 euro.

Šiame turguje itin daug prekiautojų grybais. Baravykų kilogramas kainuoja nuo 7 eurų, o štai už voveraites reikia mokėti tik 4 eurus.

Už bulvių kilogramą buvo prašoma 0,30 euro, morkų – 0,80, slyvų – 1 eurą. Žaliosios vynuogės taip pat brangesnės ne „Dainavos“ turgavietėje.

Girstupio turguje už bulvių kilogramą reikia mokėti 0,40 euro, morkų – 0,70, pomidorų – 0,90 (avietiniai kainavo 1,40 euro). Slyvų ir vynuogių kainos kur kas didesnės nei „Dainavos“ turgavietėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonis

Jonis portretas
Dėl to baro daug klausimų...

Va, va

Va, va portretas
turgelis - tai gerai, bet jame esantis baras, ar jis kokia šventa karvė, kad jo iš ten iškraustyti negalima? Draugystė nuostabi - vos gali prasisprausti tarpe tarp prekystalių ir to baro, iš kurio vidury baltos dienos sklinda smarvė ir keiksmai. Jį iš ten būtina iškraustyti.Visi lengviau atsikvėptų. O daržovės ir vaisiai - aišku, kad ne ūkininkų, bet pamirškime tas tikrąsias daržoves. Ryšulėliu ridikėlių ar krapų prekiauja tik bobulytės, o tokiais kiekiais prekiaujantys "ūkininkai"...Be to, bananai Lietuvoje neauga.

Aleksotas

Aleksotas portretas
Kuo čia dėti pensininkai? Ar apie juos straipsnis? Kai kam svarbiausia tik ant kažko pavaryti. Ar tada geriau pasidaro?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių