Quantcast

Pėsčiųjų tiltų per Nemuną konkursas: sulaukta septynių pasiūlymų

Pėsčiųjų tiltų per Nemuną Kaune projekto konkurse sulaukta septynių pasiūlymų.

Kaip BNS pirmadienį sakė konkursą rengiančios Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos direktorė Jūratė Merkevičienė, darbai per dvi dienas bus išeksponuoti Kauno architektų sąjungos palėpėje, o po savaitės vyks vertinimo komisijos posėdis.

Nors tuo metu turėtų paaiškėti geriausiai įvertinti darbai, sprendimas nebus praneštas, nes, pasak J. Merkevičienės, dar turės būti tikrinama, ar dalyviai atitiko kvalifikacinius reikalavimus.

Galutinė projektų eilė bus sudaryta ir paskelbta rugpjūčio 3 dieną.

Konkursas paskelbtas Kauno miesto savivaldybei nusprendus Nemuno salą su abiem upės krantais sujungti naujais pėsčiųjų tiltais.

Aleksoto pusėje tiltas H. ir O. Minkovskių gatvę su Nemuno sala jungtų vakarinėje pusėje – kitapus nei „Žalgirio“ arena, ties įlanka. Su Karaliaus Mindaugo prospektu tiltas salą sujungtų ties gaisrinės pastatu ir Nemuno gatve.

Tiltų statybą Kaunas planuoja finansuoti savo pinigais. Tiksli kaina paaiškės sulaukus architektūrinių pasiūlymų, tačiau savivaldybė norėtų trumpesnįjį tiltą iki Karaliaus Mindaugo prospekto pastatyti už maždaug milijoną eurų, o ilgesnįjį – maždaug už 3,5 mln. eurų.

Kauno savivaldybės planuose yra dar vienas pėsčiųjų tiltas pėstiesiems ir dviratininkams, jis turėtų sujungti senamiestį ir Vilijampolės mikrorajoną. Šis tiltas planuojamas šalia Petro Vileišio tilto.

Dar vieną tiltą Kaune ketinama tiesti ties Nemuno ir Neries upių santaka. Šis tiltas, nuo gatvės Vilijampolėje gavęs Kėdainių tilto pavadinimą, turėtų padėti sumažinti transporto srautus per miesto centrą ir palengvinti susisiekimą tarp dviejų Nemuno krantų ties Marvele ir Vilijampolės, Šilainių mikrorajonais. Jo statybas tikimasi pradėti įpusėjus 2019-iesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas expertui

tadas expertui portretas
kad galima butu pakliuti i centra dviraciais. nes vileisio tilte nei dviraciai neprasilenkia, nei mamos su vezimukais.

Linas

Linas portretas
Minkovskių g.su Nemuno sala suprantama ir net prie arenos projekto buvo numatoma... O antra dalis kam? ir taip 2 viadukai + 2 pėsčiųjų tiltai yra jau.

To anonistas

To anonistas portretas
Idiote, visų pirma Lietuva rašosi iš didžiosios raidės, visų antrą per tokius kaip tu tryznius mes ir neneigė taip sparčiai į priekį kaip galėtume, nes jūs visada, visur verkiat, verkiat, smerkia, jums vaidenasi visur kažkokie vagys. Jei vaidenasi, tai zegnokis idiote...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių