Quantcast

Karių kapinėse lietuviškai prabilęs „Kauno dienos“ fotografas išvadintas fašistu

Sovietų Sąjungos pergalės prieš nacistinę Vokietiją 71-ųjų metinių minėjimas Kaune neapsiėjo be incidento. „Kauno dienos“ fotografas karių kapinėse sulaukė žodinio išpuolio.

Aukštųjų Šančių karių kapinėse šiandien, kaip kiekvieną gegužės 9-ąją, rinkosi Antrojo pasaulinio karo veteranai, jų vaikai, anūkai. Čia buriavosi daugiausia rusakalbiai garbaus amžiaus žmonės, prisisegę Georgijaus juosteles, rankose laikantys gvazdikus, pavasarines gėles.

Tarp susirinkusiųjų sukiojosi ir buvęs Kauno meras, buvęs Seimo narys Vytautas Šustauskas. Jo švarko atlapą taip pat puošė Georgijaus juostelė.

„Kur muzika? Kodėl muzikos neleidžia? Kas per mada muzikos neleisti? Per metus vienintelė garbingiausia šventė ir muzikos neleidžia“, – piktinosi dažnai V. Šustausko organizuotuose mitinguose matyta moteris.

Tačiau jos piktinimąsį nutraukė agresyvus keturių juodai vilkinčių vyrukų gestas. „Provokuoji?“ – kelis kartus rusiškai „Kauno dienos“ fotografo paklausė stambiausias, įtariama, neblaivios kompanijos atstovas.

Išgirdęs fotografą lietuviškai sakantį, kad jis tik dirba savo darbą, pašėlo stambuolio dešinėje ėjęs vyrukas: „Jis dar ir lietuviškai moka. Fašistas, mūsų kapinėse fotografuoja“.

Nesulaukusi jokio atsako, svyruojanti ketveriukė nulingavo gilyn į kapines. Rusakalbių pasirodymą stebėję veteranai puolė muštis į krūtinę, kad šių chuliganų nepažįsta.

Pasak veteranų, kasmet čia susirenka tie patys žmonės. Tiesa, kasmet jų gretos retėja, tačiau jei ne asmeniškai, tai bent iš veidų jie esą pažįsta kiekvieną ateinantį.

Plastikinį butelį su skaidriu skysčiu turėję keturi vyrukai netrukus sulaukė policijos dėmesio. 

Karių kapinėse Kaune palaidota 15 Sovietų sąjungos didvyrių. Antrojo pasaulinio karo veteranai čia susirenka pagerbti jų atminimo.

Ausis, atpratusias nuo rusams įprastos pompastikos, čia skambėjusios kalbos galėjo šokiruoti. Ne tik išsakytos padėkos didvyriams, išgelbėjusiems Lietuvą nuo fašistinių užpuolikų. Rusijos ir Baltarusijos ambasadų atstovai, kiti svečiai liaupsino motiną Rusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladimir

Vladimir portretas
Buvau-mačiau viska ir žinote dar karta supratau kokie idiotai čia komentuoja.

Juokas ima.....

Juokas ima..... portretas
Praėjo keli iš vietinių alkašų susiorganizavę georgijaus juosteles, išpūtė pompastiką žurnalistai!!! Prajuokino. Praeitų žurnalistas pro barakus šalia kapinių, tokių erelių pilna rastų, o jie prikibtų, kad kinietiškai nemoka. Jiems bele proga... O istorija yra istorija ir mes jos nepakeisime, čia pagerbti kas žuvo kare....o kas nežino istorija mokytis geriau reikėjo...

Kazi kas

Kazi kas portretas
rengia tokias provokacijas...
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių