Quantcast

Penktasis „Citadele Kauno maratonas“ – jau šį savaitgalį

  • Teksto dydis:

Tradicinis, penktą kartą vyksiantis Kauno maratonas jau šį savaitgalį Kauną pavers tikra bėgimo sostine. Organizatoriai bėgimo ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjus kviečia ne tik sekmadienį įveikti savo norimą distanciją, bet ir penktadienį bei šeštadienį praleisti kartu su kitais bėgikais, išklausyti įvairių profesionalių sportininkų ir įdomių žmonių istorijų bei apsilankyti sporto mugėje.

Dėmesys vaikams ir bėgikams

„Likus mažiau nei savaitei jau užsiregistravo netoli 3,5 tūkst. dalyvių. Kol kas aktyviausiai buvo registruojamasi į ilgąsias, maratono ir pusmaratonio distancijas. Visgi paskutinę savaitę labai suaktyvėjo trumpųjų distancijų bėgikai. Įveikti 5 kilometrus nereikia didelio pasiruošimo, o malonumas ir džiaugsmas patiriamas įveikus šią distanciją yra nepakartojamas, tad į šią distanciją dažniausiai apsisprendžiama dalyvauti paskutinėmis dienomis. Aktyvėja ir šeimų bėgimo, 1,5 km dalyviai“, - pasakojo renginio organizatorius Regimantas Tarasevičius.

Penktajame renginyje išlaikomos tradicinės distancijos ir trasos. Dalyviai galės bėgti „Agathum“ 1,5 km, „Impuls“ 5 km, „SDG“ 10 km, „Avitela“ 21 km 98 m bei „Citadele“ 42 km 195 m. Visų dalyvių finiše laukia medaliai bei rėmėjų dovanos.

Kaip pastebi organizatoriai, šį kartą mažiau problemų turės ir tėvai į renginį atvykstantys su mažais vaikais.

„Šiemet bus įrengta vaikų zoną, su įvairiomis linksmybėmis, žaidimais. Čia juos prižiūrės patyrę vaikų treneriai. Tad tėvai galės vaikus palikti saugiai, kol patys įveiks savo pasirinktą distanciją“, - pasakojo Regimantas pridurdamas, kad sekmadienį dalyvių taip pat laukia ir grupės „Baltasis kiras“ koncertas.

Laukia įnirtinga kova maratono trasoje

Organizatoriai pastebi, kad šiemet kaip niekad daug dalyvių planuoja įveikti maratono distanciją. Šiuo metu tokių jau yra apie 350. Tarp jų nemažą dalį sudaro ir bėgikai iš užsienio. Daug jų atvyksta iš kaimyninių valstybių. Dalyvių yra ir iš Pietų Korėjos, Vokietijos, Ispanijos, Italijos. Tad kova šioje distancijoje bus tikrai įdomi.

„Prieš metus turėjome maratono distancijos nugalėtojus iš Kenijos. Garsas apie mūsų renginį vis labiau sklinda užsienyje, dėmesio sulaukia išskirtinė, lygi ir sertifikuota trasa, puikiai tinkama gerinti savo rezultatus. Tad nenustebsime, jei ir šiemet bus pagerintas trasos rekordas. Vis sulaukiame užsienio bėgikų, norinčių vykdyti įvairius normatyvus į Pasaulio čempionatą ar kitas varžybas, užklausų“, - pasakojo R. Tarasevičius, pridurdamas, kad trasos nugalėtojų laukia ir garbė į viršų kelti išskirtines, skulptoriaus Algio Kasparavičiaus kurtas taures.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių