Quantcast

Pavadinimą naujam Kauno koncertų centrui rinks miestiečiai

  • Teksto dydis:

Aukščiausių standartų koncertinė erdvė Kaune nebėra tolima vizija, skelbia Kauno miesto savivaldybė. Toks objektas iškils vaizdingoje Nemuno krantinės atkarpoje H. ir O. Minkovskių gatvėje greta Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto. Kauniečiai gali nuspręsti, kaip vadinsis būsima profesionali akustinė erdvė.

Kaune planuojamo koncertų centro pavadinimo konkursas jau paskelbtas internete: koncertucentras.kaunas.lt. Juo siekiama įamžinti vieną iš istorinių lietuvių muzikos kūrėjų. Tačiau savo argumentuotus pasiūlymus gali teikti ir visi svetainės lankytojai. Dažniausiai pasikartojantys ir aiškiai pagrįsti internautų siūlymai taip pat bus įtraukti į apklausos sąrašą ir pateikti balsavimui.

Šiuo metu pateikiami šie galimi iškilių menininkų vardai: M. K. Čiurlionio, B. Dvariono, J. Gruodžio, A. Kačanausko, V. Kuprevičiaus, J. Naujalio, J. Tallat-Kelpšos bei K. ir M. Petrauskų. Tai garsiausi Lietuvos kompozitoriai, dainininkai, chorvedžiai, dirigentai, pedagogai ir kitaip ryškius pėdsakus muzikos istorijoje palikę kultūros veikėjai.

„Lygios gatvės ir tvarkomi pastatų fasadai yra tiesiog būtina miesto higiena. Atėjo laikas galvoti, kur miestas eis, kai apsikuopimo etapas bus baigtas. Priežastis, kodėl pasirinkau mero darbą, buvo noras, kad Kaunas virstų moderniu miestu. Esu tikras, kad lygiai to paties nori ir daugelis kauniečių, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. – Kiekvienas save gerbiantis Europos miestas turi kokybišką koncertinę erdvę. Žinoma, apgriuvusiam ir apleistam miestui toks objektas būtų prabanga. Bet sunkius laikus už nugaros paliekantis Kaunas artėja prie momento, kuomet jam tai taps būtinybe“.

Koncertų centro vieta konkurso metu išrinkta prieš kelerius metus. Šįmet planuojama skelbti tarptautinį architektūrinį konkursą, kurio metu paaiškės, kaip naujasis objektas atrodys ir kokiais akcentais papildys miesto architektūrinį veidą. Balsavimas dėl koncertų centro pavadinimo vyks artimiausias tris savaites.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matj,matj...jo

Matj,matj...jo portretas
Kas inicijavo šį dar nepradėtos statyti koncertų salės pavadinimo vajų? Kodėl "Kauno diena" tuo užsiima, o ne, tarkim, Zanavykų turgus ar Urmo bazė? Sakysit, čia žmonės kultųringesni? O ką, ten jie apie save kitokios nuomonės? Ten potencialių balsuotojų apsilanko žymiai daugiau nei "KD" portale. Prašau paaiškinti kokia (ir kieno) logika vadovaujantis pasiūlytos pretendentų pavardės.

eglė

eglė portretas
Galėtų būti tiesiog KAUNO KONCERTŲ CENTRAS, miesto vardu, kaip pridera ir vadina visas pagrindines miestų sales, ar čia nebus pagrindinė? Manau būtų teisingiausia, nes visi muzikai yra garbingai verti, garsino Kauną (gal tik MKČ negyveno čia).Čia pateikti balsavimui muzikai jau turi Kaune atminimo ženklus: muziejus, gatves, tiltus, mokyklas, išskyrus kompozitorių B. DVARIONĄ, kuris šiame mieste gyveno, dirbo ir kūrė nuo 1924 iki 1949 metų. Savo ištakose be jo neapsėjo Valstybės teatras, Simfoninis orkestras, Radiofonas, Universitetas, Dainų šventės, Kauno muzikos mokyklos, Konservatorija, ką jau bekalbėti apie chorus, vargonus, kamerinius vakarus, filmus, visą jo širdingą kūrybą, kuri tebeskamba šiandien.

O

O  portretas
kam jos iš vis reikia? Čia pat, tik kitoje Nemuno pusėje Žalgirio arena. Tik ypatingais renginiais būna apypilnė. Ant Sporto kalno Halė iš vis pustuštė būna. Nebėra kam eit, jaunimas emigravęs, o vyresni tikrai dažnai neis. Dar Girstučio pastate,Oazėje kai kas irgi vyksta. Per akis tų koncertų centrų, tik kad būtų kam eit. Šiaip tai gera ir graži vieta ir gana patogi . Arti centras.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių