Quantcast

Paskutinis tarybos posėdis – be ašarų, bet su medaliais

Baigiantys kadenciją Kauno miesto tarybos nariai šiandien susirinko į paskutinį tarybos posėdį. Visi politikai pagerbti burmistro J.Vileišio medaliais arba padėkomis, tačiau ne visiems tai patiko.

Baigiantys kadenciją Kauno miesto tarybos nariai šiandien susirinko į paskutinį tarybos posėdį. Visi politikai pagerbti burmistro J.Vileišio medaliais arba padėkomis, tačiau ne visiems tai patiko.

Į posėdį besirenkantys miesto tarybos nariai buvo gerai nusiteikę – kaip niekad draugiškai sveikinosi vieni su kitais ir juokavo. Kiek pasiginčiję dėl posėdžio darbotvarkės, politikai ją patvirtino. Kadenciją baigiantis meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į visus tarybos narius iš anksto paruošta kalba:

„Garbingas žmogus į gyvenimą žvelgia širdimi ir kalba savo darbais. Nuoširdžiai dėkoju jums už darbą ir bendrystę Kauno miesto taryboje, VII kadencijoje. Jūsų idėjos, prasmingos diskusijos ir siūlymai, kritika ir kompromisai lėmė sprendimus, kurie yra svarbūs Kauno gyventojų ir jo svečių gerovei, miesto dabarčiai ir ateičiai. Linkiu drąsos ir išminties pasitinkant naujus iššūkius bei sėkmės tolimesniuose. Kaunas – laisvę mylinčių žmonių miestas! Todėl toliau savo širdyse puoselėkime šviesiausias mintis, kad klestėtų, žaliuotų ir skambėtų Kaunas!"

Merui A.Kupčinskui pradėjus teikti medalius į naują tarybą neišrinktiems tarybos nariams ir padėkas tiems, kas lieka dirbti, jo partijos bendražygis Marijus Panceris paliko posėdžių salę. Jam sugrįžus, meras pakartotinai pakvietė jį atsiimti padėką, tačiau politikas nepakilo iš savo darbo vietos. A.Kupčinskas iš tribūnos sakė norintis atskirai jam padėkoti ir tikino ketinantis toliau dirbti kartu miesto labui. Meras atnešė padėką politikui, tačiau po kelių minučių M.Panceris jam skirtą padėką padėjo ant stalelio, kur buvo visi apdovanojimai prieš juos įteikiant.

„Nelabai suprantu, kodėl mes čia patys save turime apsidovanoti. Už kokius nuopelnus?“ – ironiškai šyptelėjo M.Panceris, paklaustas, kodėl taip pasielgė.

Tarybos posėdyje kol kas nepasirodė tarybos nariai Simonas Kairys, Ona Balžekienė, Židrūnas Garšva ir Jūratė Norvaišienė, kurie dirbs ir naujojoje kadencijoje. Nebuvo ir Artūro Orlausko bei Tautvydo Barščio, kuriam šis posėdis miesto taryboje – paskutinis. J. Norvaišienė į posėdžio darbą įsitraukė kiek vėliau.

Administracijos darbuotojai juokavo šį tarybos posėdį lygindami su paskutine vakariene, mat kaip tik šiandien, Didįjį ketvirtadienį, Katalikų Bažnyčia prisimena Jėzaus paskutinę vakarienė su savo mokiniais prieš nukryžiavimą ir prisikėlimą.

Per pietus prie miesto sienos Muzikinio teatro sodelyje kadenciją baigiantys tarybos nariai pasodino ąžuoliuką.

Kauno meras A.Kupčinskas, paprastai ryšintis kaklaraištį, į paskutinį tarybos posėdį atėjo pasipuošęs juoda varlyte. Jis naująją kadenciją jau bus nebe meras, o eilinis tarybos narys.

Per kadenciją ryškių spalvų arba baltais kostiumėliais arba suknelėmis mėgusi puoštis tarybos narė Aušra Ručienė šįkart buvo kukli – vilkėjo juodos spalvos kostiumėlį su kelnėmis, tačiau atkreipė visų dėmesį pakeista šukuosena – gerokai patrumpintais plaukais. A.Ručienei kauniečiai nebepatikėjo naujo tarybos nario mandato. Kaip niekad pasipuošė ir tarybos narys Aušrys Kriščiūnas, per paskutinį posėdį vilkintis juodą kostiumą, ryšintis kaklairaštį.

Apdovanojimus gavo ir savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis bei trys jo pavaduotojai – Jonas Jučas, Remigijus Skilandis ir Steponas Vaičikauskas. Kiek pavėlinę pietų pertraukos pradžią, politikai visus planuotus klausimus baigė svarstyti netrukus po vidurdienio. Paskutinį posėdį vainikavo sugiedotas valstybės himnas.

Pirmas šios kadencijos savivaldybės tarybos posėdis įvyko 2011 m. balandžio 14 d.

Per rinkimus kauniečiai miesto tarybos mandatus suteikė: 12 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovams, 6 socialdemokratams, 5 visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ nariams, po 4 – partijų „Jaunoji Lietuva“ (Kazimieras Nausėda vėliau šią frakciją paliko), „Tvarka ir teisingumas“ ir Darbo partijos atstovams, po 3 – Liberalų sąjūdžio ir Liberalų ir centro sąjungos, kurios nariai vėliau perėjo į kitas partijas ir frakcija, atstovams.

Per kadenciją labiausiai keitėsi Socialdemokratų frakcija, nes nuo jų atskilę 3 bendražygiai įkūrė atskirą „Dirbam Kaunui“ frakciją, o kadenciją baigia 4 socialdemokratų frakcijos nariai.

Per šią kadenciją 2 tarybos nariai mirė. Trys atsisakė tarybos nario mandatų: V.Gedvilas iš karto po rinkimų nusprendė likti Seimo nariu, Orinta Leiputė buvo išrinkta į Seimą 2012 gruodį, o R.Šatkauskas 2013 pavasarį pasirinko karjerą ministerijoje.

Per pirmąjį šios kadencijos posėdį savivaldybės meru 25 balsais išrinktas Rimantas Mikaitis. Mero pavaduotojais paskirti Povilas Mačiulis (28 balsai), Stanislovas Buškevičius (39 balsai) ir Kęstutis Kriščiūnas (38 balsai).

Savivaldybės administracijai iki 2011 m. balandžio 12 d. vadovavo konservatorė Edita Gudišauskienė, 2011 m. balandžio 13-28 d. – konservatorius Zenonas Abramavičius, nuo 2011 m. balandžio 28 d. iki spalio 27 d. – socialdemokratas Antanas Navakauskas, nuo 2011 m. spalio 27 d. iki lapkričio 7 d. – Raimundas Miladauskas, nuo 2011 m. lapkričio 7 d. – socialdemokratas Antanas Nesteckis.

2011 m. spalio 27 d. miesto meru vėl išrinktas Andrius Kupčinskas (26 balsai).

Mero pavaduotojais dirbo jaunalietuvis Stanislovas Buškevičius, Vytautas Vasilenka ir K.Kriščiūnas, kurį po teisėsaugos skandalo 2012 m. vasarį pakeitė O.Leiputė. Ją 2012 m. lapkritį tapusią Seimo nare, vicemero poste pakeitė Vasilijus Popovas.

2014 m. rugsėjį vietoje atstatydinto V.Vasilenkos vicemeru paskirtas Valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausantis K. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varna

varna portretas
Kai jie buvo jaunieji konservatoriai, tai tas panceris su A K buvo geriausi draugai, kartu baliavodavo ar vasarodavo. Viskas pasikeitė, kai Andrių išrinko JKonservų pirmininku, o dar blogiau kai jis patapo meru.Nuo tada ir pradėjo pagalius į ratus kaišioti, kur tik galėjo.Dabar prie naujo mero tikisi gauti šiltą vietelę, tai ir gerinasi, šiūkšles ant buvusio draugo pila. Sakykit nesakę, bet pats šlykščiausias būdo bruožas yra pavydas.

Buvusius vyti kuo toliau

Buvusius vyti kuo toliau portretas
Tai parazitai-kenkejai ir ruosesi padeti kiausinelius o toliau lervos graus Kauna.

??????

?????? portretas
Gal jau išsiverkė namuose... Juk laiko turėjo keletą savaičių.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių