Quantcast

Paskutiniame posėdyje miesto taryba nusprendė: atsiras naujų gatvių ir akligatvių

  • Teksto dydis:

Kauno miesto taryba pritarė, jog keliuose rajonuose atsirastų naujų gatvių ir akligatvių. Tai padės lengviau rasti konkrečiu adresu pažymėtus namus.

Paskutiniame šios kadencijos tarybos posėdyje pritarta siūlymui naujais pavadinimais pavadinti dvi gatves ir du akligatvius. Politikai pritarė, jog Aleksote nuo šiol atsiras Kazio Ulvydo gatvė. Į ją bus galima patekti iš jau egzistuojančios J.Balčikonio gatvės.

K.Ulvydas yra vienas žymiausių XX a. antrosios pusės kalbininkų, lietuvių bendrinės kalbos ugdytojų. Jis studijavo Vytauto Didžiojo universitete. Siekiant pagerbti šią asmenybę, buvo nutarta jo vardu pavadinti gatvę.

Dar viena nauja gatvė bus Petrašiūnuose. Perspektyvos gatvės vardas suteiktas atkarpai nuo Ateities plento iki Taikos prospekto. Šiuo metu gatvelėje esantiems namams buvo suteiktas pastarųjų dviejų minėtų gatvių adresas, tačiau namai buvo sunkiai randami. Dabar bus galima aiškiau rasti konkrečius objektus.

Palemone taip pat bus pokyčių. Taryba pritarė, jog šiame rajone atsiras Keramikų ir Žiedėjų akligatviai. Abu jie bus pasiekiami iš Keramzitų gatvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viltis

Viltis portretas
Jau turėjome tą malonumą , Pakeitė Vasarvietės gatvėj namų numerius , net nepranešė gyventojams .Jokių naujų numerių , dar panaikino porinius , priskyrė namams tą patį numeri su daug raidžių .Padarė atseit geriau , o iš tikrųjų , dar klaidžiau .Sakė , kad pranešė visoms tarnyboms , bet mokesčius daugelio atveju mokam pagal senus numerius.

lina

lina portretas
Jezus marija kas Gudenui

Taip, Algi

Taip, Algi portretas
esi teisus dėl Ašigalio g., Šiaurės pr. ir daugelio kitų gatvių. Seniai laikas pernumeruoti namus pagal tai, kuris iš jų kokiai gatvei priklauso. Pernumeruoti taip, kad kiekvienas suprastume, kad jei namas priklauso Ašigalio gatvei, tai ir artimiausias privažiavimas prie jo turi būti iš Ašigalio. Be to laikas nutraukti idiotizmą ir Šiaurės prospektą abiem jo pusėmis vadinti ŠIAURĖS prospektu. O Islandijos gatvė, jei jau autostradas vadiname gatvėmis, turi būti aplink Vilniaus - Klaipėdos plentą. O dabar? Mega Islandijos plente, Žaliakalnio policija taip pat Islandijos plente. Būtų juokinga, deja, pikta.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių