Quantcast

Pasipiktino sistema: vaistų pagal e.receptą taip ir nepardavė

  • Teksto dydis:

Į "Kauno dienos" redakciją kreipęsis kaunietis Algimantas Naseckas piktinasi elektroninės sveikatos sistema ir pasakoja atveji, kuomet jam nepavyko nusipirkti vaistų pagal e.receptą.

"Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga viešai patikino, kad klaidos elektroninės sveikatos sistemoje ištaisytos ir sistema veikia be trikdžių. Argi tai tiesa?", – savo laišką pradeda vyras.

Pasak kauniečio, 40 mln. eurų mokesčių mokėtojų pinigų išleista ne veltui. Naudą turi pajausti kiekvienas Lietuvos žmogus, besikreipiantis į gydytoją. Tačiau, anot Algimanto, realybėje yra ne visai taip.

"Praėjusią savaitę kreipiausi į savo šeimos gydytoją Alfonsą Paliulį, dirbantį Bendrosios medicinos praktikos klinikoje, dėl vaistų, mažinančių kraujospūdį. Juos nuolat vartoju jau ne vienus metus. Dabar, pagal nusistovėjusią tvarką, vaistus išrašo pusei metų, bet vaistinėje jie perkami dalimis kas trys mėnesiai. Gydytojas man išrašė e.receptą du kartus po 90 tablečių "Nebilet" ir tiek pat tablečių "Presteram". Vadinasi, perku 90 tablečių vienų, 90 tablečių kitų trims mėnesiams ir po to procedūra kartojasi. Pusę metų geriu vaistus ir galiu neiti pas gydytoją", – savo istoriją dėsto jis.

Kauniečiui "Eurovaistinėje" Raudondvario plente, "Maximoje", vaistininkė Ingrida Juozaitytė ir pati vedėja man paaiškino, kad jos negali parduoti vaistų trims mėnesiams, nes vaistinės kompiuterių duomenų bazėje nematoma, ką išrašė šeimos gydytojas. Matoma tik 90 tablečių "Nebilet" ir 90 tablečių "Presteram". Tad trims mėnesiams jos turėtų dalyti 90 tablečių pusiau, o tai reiškia, kad aš perku pusę man reikalingo kiekio.

"Vaistinės vedėjos pokalbis su mano šeimos gydytoju telefonu nebuvo vaisingas: vaistininkės pasiūlė gydytojui perrašyti receptą. Gydytojas sakė savo darbą atlikęs gerai, nieko daugiau nerašysiąs. Atrodo, kad abi pusės teisios, o man buvo pasiūlyta pirkti vaistus visa kaina. Kiek prisimenu, nebuvo jokių kliūčių, kai vaistai buvo išrašomi senoviškai, tai yra popieriniais receptais. Manau, kad reikės papildomai ne vieno milijono, kad Lietuvos žmonės galėtų laisvai pirkti vaistus, nebūtų vaikomi kaip šuniukai, kol galės nusipirkti tai, kas jiems priklauso", – klausimus žeria vyras. – Manau, kad aš ne vienas toks. Gal kitur ši problema kitaip sprendžiama?".

Gal ir jūs susidūrėte su panašia situacija? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt.


Šiame straipsnyje: e.sistemae.receptasvaistaikaunietispiktinasiAurelijus Verygaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aloyzas

Aloyzas portretas
Ne Veryga už tuos milijonus pasigerino sau gyvenimą.Kas įjyvendino šį projektą,tas arba tie,tegul ir atsako.Ir skubiai.

kuo greiciau po velena tuo geriau

kuo greiciau po velena tuo geriau portretas
su 39 pasiunte atsinesti pasa, na tai kas kad a.k. zinojau vaistas buvo nekompensuojamas

pavargom

pavargom portretas
Is didelio rasrto isejo is krasto. Uzstrigo kompiuteriai, tai senam vos einanciam zmogui, reikia eiti dar karta. Kada kas nors pakeis ta Veryga, vien del jo reikia perrinkti seima.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių