Quantcast

Parodoje „Sprendimų ratas“ – beveik 3 hektarai įdomybių

  • Teksto dydis:

Spalio 2–4 d. Kaune, Aleksandro Stulginskio universitete, vyks septintoji ir vienintelė tokio pobūdžio miško, medžioklės, aplinkos ir gyvulininkystės technologijų paroda „Sprendimų ratas 2014“.

Spalio 2–4 d. Kaune, Aleksandro Stulginskio universitete, vyks septintoji ir vienintelė tokio pobūdžio miško, medžioklės, aplinkos ir gyvulininkystės technologijų paroda „Sprendimų ratas 2014“.

Tai vienintelė tokio pobūdžio paroda šalyje, padedanti susipažinti su besikeičiančia aplinka, naujomis aplinkosaugos idėjomis, miškininkystės, medžioklės, gyvulininkystės ir aplinkos tvarkymo temomis.

Dienraščio „Verslo žinios“ surengtos apklausos duomenimis, „Sprendimų ratas 2013“ buvo trečioji pagal dydį tarp visų pernai Lietuvoje surengtų parodų. Joje apsilankė apie 50 tūkst. lankytojų. Tikimasi, kad šiemet jų bus dar daugiau.

Parodoje „Sprendimų ratas 2014“ dalyvaus apie 100 firmų, asociacijų, organizacijų, apie 200 augintojų, gamintojų ir tautodailininkų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Čekijos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Švedijos. Valkininkų, Raseinių, Kazlų Rūdos, Veisiejų, Kauno ir Dubravos miškų urėdijos pristatys miškininkų nuveiktus darbus, pasidalins aktualijomis. Aplinkos ministerijos ir Generalinės miškų urėdijos ekspozicijose lankytojai galės susitikti su specialistais. Šiemet parodoje pirmą kartą dalyvaus Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos rengiamoje ekspozicijoje bus galima apžiūrėti medžioklės trofėjus, įsigyti medžioklės amunicijos ir atributikos, gaminių iš kaulo, odos, kailio. Parodoje vyks medžioklinių šunų pasirodymai, bus galima pamatyti ir plėšriųjų medžioklinių paukščių parodomąją programą. Aukštaitijos, Dzūkijos ir Žemaitijos regionų medžiotojai visus parodos dalyvius kvies ragauti ant laužo virtos žvėrienos sriubos, o Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugijos nariai – žuvienės.

Ypač gausi šiemet bus miško, žemės ir komunalinio ūkio technikos ekspozicija. Ji užims 5 tūkst. kv. m. plotą. Stipriai išaugo gyvulininkystės technologijoms, aplinkos tvarkymui, ekologijai skirtos ekspozicijos.

Šviečiamojoje programoje – keturiolika seminarų ir tarptautinė mokslinė konferencija.

Daugiau informacijos apie parodą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių