Quantcast

Parodė dėmesį pavyzdingoms šeimoms

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje jau antrus metus iš eilės vyko socialiai aktyvių ir sėkmingų šeimų apdovanojimai. Šventę organizavo Kauno apskrities moterų krizių centras (KAMKC).

Centro pirmininkės pavaduotojos Nauros Daukšienės teigimu, šeimų apdovanojimai yra socialinio projekto „Švietėjiška veikla, skatinanti savarankiškos ir gyvybingos šeimos vertybes“ dalis. Projekto tikslas – skatinti seniūnijas didesnį dėmesį skirti pavyzdinėms šeimoms, stiprinti tradicines šeimos vertybes.

Bendradarbiaujant su Kauno miesto ir Kauno rajono seniūnijomis, buvo atrinktos septynios šeimos. Visos apdovanotos šeimos augina ne mažiau kaip keturis vaikus. Šie žmonės paneigia stereotipus, kad vaikai – išbandymas, verčiantis atsisakyti daugybės malonių dalykų.

Štai sutuoktiniai Lionginas ir Aušra Garniai sako, kad jų šeimą vienija bendri interesai – muzika ir tautiniai šokiai. Turi kuo didžiuotis ir Genovaitės bei Žilvino Bartulių šeima. Jų septintokas sūnus Rapolas mokosi groti klarnetu Juozo Naujalio gimnazijoje. Rapolas yra šešių tarptautinių konkursų laimėtojas, nežiūrint jauno amžiaus kaip solistas koncertuoja su orkestru. 

„Jei esi keturių vaikų mama, tai dar nereiškia, kad privalai sėdėti namuose ir šluostyti mažyliams nosytes“, – tvirtina Jolanta Malakauskienė. Moteris su savo sutuoktiniu Mariumi augina du sūnus ir dvi dukras, tačiau jai laiko užtenka ir dieninėms studijoms Lietuvos sveikatos mokslų universitete.

Daugybės gražių žodžių taip pat vertos Ričardo ir Onės Adomavičių, Valdo ir Linos Malinauskų, Jūratės ir Jono Kaubrių, Eglės ir Remigijaus Labanauskų šeimos. Visos jos savo asmeniniu pavyzdžiu patvirtina, kad šeimos pagrindas yra meilė ir pagarba.

Apdovanojimų šventėje dalyvavo Kauno rajono savivaldybės mero pirmasis pavaduotojas Kęstutis Povilaitis, taip pat Kauno miesto ir rajono savivaldybių tarybos nariai: Rimantas Mikaitis, Jurgita Kupčinskienė, Loreta Kudarienė, Lionė Pikerienė, Kauno miesto Šeimos tarybos pirmininkė Ramunė Jurkuvienė, Šlienavos švč. M. Marijos apsilankymo parapijos klebonas Antanas Mickevičius.

Šiemet apdovanotos penkios Kauno miesto ir dvi Kauno rajono seniūnijų išrinktos šeimos.Tikimasi, kad socialiai sėkmingų ir aktyvių šeimų apdovanojimai taps tradiciniais, daugės seniūnijų, norinčių pagerbti šeimas iš savo bendruomenių.


Šiame straipsnyje: šeimakaunaskauniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių