Quantcast

Palaimins gyvūnų šeimininkus ir jų augintinius

Ir šiemet Kauno šv.Jurgio konvento gvardijonas brolis Paulius Bytautas su savo talkininkais ryžosi pakviesti gyvūnų mylėtojus į renginį Santakos parke.

Pernai Šv.Jurgio Kankinio bažnyčios ir gyvūnų globėjų iniciatyva Santakos parke surengta šventė, skirta Šv.Pranciškaus pasaulinei gyvūnų globos dienai, sulaukė didžiulio gyvūnų mylėtojų dėmesio. Tad ir šiemet ta pačia proga Kauno šv.Jurgio konvento gvardijonas brolis Paulius Bytautas su savo talkininkais ryžosi pakviesti gyvūnų mylėtojus į analogišką renginį Santakos parke.

Į renginį kviečiami ne tik kauniečiai su savo keturkojais augintiniais, bet ir įvairūs šunų sporto klubai iš visos Lietuvos, "Harmony park" žirgyno žirgai, pasieniečiai kinologai su savo šunimis.

Šventėje Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įteiks tradicinį apdovanojimą "Sekime šv.Pranciškaus pavyzdžiu", vyks J.Gruodžio konservatorijos džiazo ir vokalo studijos, vadovaujamos Raimondos Navickienės, koncertas. Susirinkusiųjų laukia Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungos "Agility" sekcijos "Iltys" bei šunų dresūros mokyklos "Reksas" keturkojų pasirodymai, pasieniečių, kinologų programa, bus pristatytas šunų kinkinių ir šunų jėgos sportas, Lietuvos samojedų klubo parodomoji programa "Samojedas aprengs ir sušildys". Renginį vainikuos "Harmony park" žirgyno parodomoji programa. Šventės dalyvius pradžiugins ir įvairios Senamiesčio kavinės, priimsiančios papietauti gyvūnų šeimininkus su jų augintiniais.

Šventė prasidės spalio 4 d. 10.30 val. šv.Mišiomis Šv.Jurgio Kankinio bažnyčioje – bus kviečiama melstis už veterinarijos gydytojus, įvairių veterinarijos tarnybų, gyvūnų globos organizacijų darbuotojus, savanorius ir visus gyvūnų mylėtojus. Po šv. Mišių prie bažnyčios bus laiminami gyvūnų šeimininkai ir jų augintiniai.

Šį renginį remia bendrovė "Kauno Grūdai", kurios viena veiklos sričių – naminiams gyvūnams skirtų produktų gamyba ir prekyba. "Džiaugiamės galėdami prisidėti prie Pasaulinės gyvūnų globos dienos organizavimo Kaune, kartu su kitais gyvūnų mylėtojais parodydami išskirtinį dėmesį kauniečių keturkojams augintiniams, dėl kurių sveikatos ir gerovės dirbame kasdien", – teigė bendrovės "Kauno Grūdai" generalinis direktorius Tautvydas Barštys.

Prie renginio prisideda ir Kauno senamiesčio draugija.

Šventės organizatoriai primena, kad jos metu būtina laikytis Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių. Daugiau informacijos apie šventę galima rasti www.bimas.lt.


Šiame straipsnyje: Gyvūnaiaugintiniaipalaiminti

NAUJAUSI KOMENTARAI

o be

o be portretas
dievo gyvūnų mylėti neįmanoma?

totalus

totalus portretas
nudurnejimas

Boružė

Boružė portretas
Prie ko čia pinigai ir Dievo išniekinimas, kada visi mes esame Dievo kūriniai....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių