Quantcast

Pakaunės mokyklos rugsėjį pasitiko atsinaujinusios

Vasarą Kauno rajono mokyklose vyko intensyvūs atnaujinimo, remonto darbai. Šiandien daugelis jų baigti – gimnazijos ir mokyklos sulaukė moksleivių.

Vasarą Kauno rajono mokyklose vyko intensyvūs atnaujinimo, remonto darbai. Šiandien daugelis jų baigti – gimnazijos ir mokyklos sulaukė moksleivių.

Pirmokų – daugiau

Šį rugsėjį į pakaunės mokyklas susirinko beveik 9 tūkst. moksleivių. Pirmokų šiais metais daugiau nei pernai – beveik 900. Tai yra 120 vaikų (arba šešiais klasių komplektais) daugiau nei pernai. Rajono moksleivius mokys 1,3 tūkst. mokytojų, 25 iš jų – ekspertai. Daugelis moksleivių rinkosi į vasarą atnaujintas klases.

Kai kuriose ugdymo įstaigose per moksleivių atostogas vyko didesnio masto mokyklų atnaujinimo darbai. Raudondvario gimnazijoje praėjusią savaitę darbininkai dar triūsė sporto salėje – baigta jos rekonstrukcija.

Kūno kultūros mokytojas Gintaras Daugėla Raudondvario gimnazijoje dirba dešimt metų. Visą šį laiką laukta sporto salės kapitalinio remonto. "Laukėme ne tik dėl to, kad čia būtų gražu – norėjome, kad būtų saugu. Ankstesnės grindys buvo labai susidėvėjusios, linguodavo – kamuolys nuo jų neatšokdavo. Krepšinį žaisti būdavo sudėtinga: varaisi kamuolį, ir jis kažkur tarsi pradingsta, neatšoka", – pasakojo G.Daugėla.

Sporto salės renovacijos laukė visa Raudondvario gimnazija. Per apklausas moksleiviai visuomet įvardydavo norą, kad ji būtų suremontuota. Juolab kad gimnazijoje nėra aktų salės – aptriušusioje sporto salėje vykdavo ir renginiai.

Itin geros sąlygos

Renovacijos metu pirmiausia išmontuoti seni įrenginiai – tai užėmė bene daugiausiai laiko. Iki šiol čia kabojo sovietmečio laikų apšvietimo lempos, veikė senoji ventiliacijos sistema, kurios angos buvo išvestos tiesiai į lauką. Per jas vėjas prinešdavo lietaus, sniego.

Nepaisant prastos salės būklės, ji dažnai būdavo užimta: iki pavakarės čia vykdavo pamokos ir popamokinė veikla, vėliau treniruodavosi Kauno rajono sporto mokyklos krepšininkai, savaitgaliais krepšinį žaisdavo į komandas susibūrę raudondvariškiai.

Pasak mokyklos direktoriaus Ilmaro Embrekto, dabar, salę suremontavus, atsiras dar daugiau norinčiųjų čia sportuoti. Juolab kad salė pritaikyta žaisti  ir tinklinį. "Čia vyks ir popamokinė veikla, tarpmokyklinės varžybos, įvairūs renginiai. Atsiranda didesnė trauka ir pačiai bendruomenei, moksleiviams. Stengiamės vaikus kuo daugiau užimti, o sąlygos dabar bus ypač geros", – atkreipė dėmesį I.Embrektas.

Sporto salės renovacija kainavo 93 tūkst. eurų. Beveik pusę šios sumos skyrė savivaldybė, kitos lėšos gautos per Kauno rajono vietos veiklos grupę.

Veikla ne tik vaikams

Kulautuvos pagrindinės mokyklos sporto salėje darbai dar tik įpusėjo. Pagal šio miestelio jaunimo centro ir Kulautuvos pagrindinės mokyklos įgyvendinamą projektą vaikų ir jaunimo veiklai bus pritaikytos beveik 600 kv. m ploto patalpos: sporto salė, persirengimo kambariai, dailės ir technologijų kabinetai. Mokyklos pagalbinėse patalpose bus įrengta kino, žaidimų, interaktyvių mokymų, IT studija ir vaikų ugdymo erdvė, laisvalaikio centras su žaidimų stalais, skaitymo kampu, grafičiams pritaikytomis sienomis.

"Visos šios patalpos buvo neapšiltintos, varvančiu stogu, nepritaikytos saugiai vaikų ar jaunimo veiklai. Pakeitus šio mokyklos fligelio stogą, apšiltinus, atnaujinus šildymo sistemą, sanitarinius mazgus, persirengimo kabinas, bus suformuotos patalpos vaikų dienos centro ir jaunimo veiklai. Dailės ir technologijų kabinetuose atlikus remontą ketinama pakeisti baldus, pritaikant juos kūrybinėms dirbtuvėms su įvairiomis medžio apdirbimo, maisto ruošimo, papuošalų gamybos įrengimais", – sakė projekto vadovas Adomas Pėkis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių