Quantcast

Pakaunės kultūrai, švietimui ir sportui vadovaus J. Petkevičius

  • Teksto dydis:

Naujasis Kauno rajono savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius įvardijo veiklos prioritetus. Buvęs Garliavos Jonučių progimnazijos direktorius pakeitė daug metų šias pareigas ėjusią Ireną Marcinkevičienę.

"Mano veiklos prioritetai – švietimo, kultūros įstaigų, stadionų, sporto aikštynų atnaujinimas ir modernizavimas, darbo užmokesčio mokytojams, socialiniams, kultūros, ikimokyklinių ir kitų įstaigų darbuotojams didinimas, naujų vietų vaikų darželiuose kūrimas išnaudojant visas galimybes", – pirmuosius ir svarbiausius darbus einant naujas pareigas, kurias pradėjo eiti prieš dvi savaites, vardijo vedėjas.

Matematikos ir vadybos magistro laipsnius turintis J.Petkevičius nuo 2001 m. dirbo direktoriumi įvairiose Kauno rajono ugdymo įstaigose, tad iš patirties žino jų – tiek mažų, tiek didelių – situaciją ir aktualijas.

2001–2013 m. dirbdamas Neveronių vidurinės mokyklos (dabar Neveronių gimnazija) direktoriumi įgijo vadybinės ir socialinio bendravimo patirties, reikalingos dirbant nedidelėje kaimo mokykloje, bendradarbiaudamas su kultūros centru susipažino su kultūrinio darbo organizavimo specifika.

2014–2018 m. J.Petkevičius vadovavo didžiausiai Kauno rajono ir vienai didžiausių Lietuvos mokyklų – Garliavos Jonučių progimnazijai. Prieš trejus metus ši progimnazija laimėjo pirmą vietą Lietuvos mokyklų bendruomenių metų konkurse Kauno apskrityje ir buvo pripažinta "Bendruomeniškiausia mokykla" už visapusišką bei atvirą bendradarbiavimą su tėvais ir bendruomene, tėvų diskusijų klubo "Tėvų seimas" darbo plėtojimą, "Tėvų lyderių" projekto įgyvendinimą.

Pernai Garliavos Jonučių progimnazija įtraukta į Lietuvos švietimo ir mokslo ministro patvirtintą 30 Stiprią geros mokyklos požymių raišką turinčių mokyklų sąrašą.

J.Petkevičius turi patirties vykdant ES finansuojamus investicinius projektus. Kartu su Neveronių bendruomenės centru 2011–2013 m. buvo parengti ir įgyvendinti vietos investiciniai projektai "Neveronių bendruomenės patalpų ir Neveronių vidurinės mokyklos sporto salės remontas" ir "Naujų kaimo jaunimo laisvalaikio užimtumo formų sukūrimas mažinant socialinę atskirtį", davę bendruomenei didesnę nei 130 tūkst. eurų naudą.

J.Petkevičius taip pat yra "Lyderių laiko 3" Kauno rajono savivaldybės pokyčio projekto komandos narys.

Naujasis vedėjas ketina vykdyti veiklą vadovaudamasis pasidalytosios lyderystės principais, išnaudojant visas kaitos ir tobulėjimo galimybes: dalyvauti projektuose, programose, diegti naujoves, inovacijas visoje sistemoje.

"Remdamasis susitarimais su bendruomenėmis, tobulinsiu kultūros, švietimo ir sporto įstaigų veiklą, kad ji visiškai tenkintų Kauno rajono gyventojų poreikius, atlieptų jų lūkesčius ir teiktų kokybiškas paslaugas", – tikino J.Petkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigita

Sigita portretas
Sveikinimai!

Jonas

Jonas portretas
Linkime ne tik su savo mintimis įeiti į Mero kabinetą,bet ir su savo idėjomis išeiti.Praktika Kauno rajone yra atvirkščia.

Rasiete

Rasiete portretas
Nuoširdžiai sveikinu!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių