Quantcast

Pakaunėje įsibėgėja svarbūs rekonstrukcijos projektai

  • Teksto dydis:

Šį rudenį Kauno rajone juntamas ugdymo įstaigų ir jų aplinkos tvarkymo proveržis. Baigti darbai Domeikavos gimnazijoje, rekonstruojamas Vilkijos stadionas, šią savaitę paskelbta Piliuonos gimnazijos ir Ežerėlio miesto atnaujinimo darbų pradžia.

Laukti darbai Piliuonoje

Piliuonos gimnazijoje dalis darbų bus baigta ateinančiais metais, o visą projektą tikimasi įgyvendinti iki 2020 m. "Tai mums labai svarbi diena. Kol kas gimnazija glaudžiasi ugdymo procesui ne visai pritaikytose patalpose. Be to, neturime sporto salės. Dažniausiai sportuojame lauke, o blogu oru mankštinamės mokyklos vestibiulyje. Rekonstrukcijos naudą pajus ne tik gimnazistai, bet ir visa Piliuonos bendruomenė", – įsitikinusi gimnazijos direktorė Dalia Vasauskienė.

Sename administraciniame pastate glaudžiasi ne tik mokykla, bet ir ambulatorija, laisvalaikio salė, biblioteka, net koplyčia. Tai svarbus Taurakiemio seniūnijos kultūros židinys.

Konkursą laimėjusi bendrovė "Versina" atnaujins mokyklos šildymo sistemą, pritaikys įeigą neįgaliesiems, o erdvės bus pakeistos atsižvelgiant į mokytojų ir mokinių poreikius. Mokyklos sporto salę planuojama įrengti pertvarkytoje aktų salėje, o pastaroji bus įrengta įstiklintame vidiniame kieme. Automobilių stovėjimo aikštelėje, kurią ketinama rekonstruoti, galės vykti ir bendruomenės renginiai.

Pradeda stadiono rekonstrukciją

Projektui įgyvendinti iš Kauno rajono savivaldybės ir Valstybės investicijų programos skiriama 2,5 mln. eurų. "Tai vienintelė gimnazija 30 km spinduliu. Joje gali mokytis ne tik vietos, bet ir aplinkinių gyvenviečių vaikai. Svarbu, kad ugdymas vyktų šiltose ir saugiose patalpose", – apie projekto svarbą kalbėjo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis.

Kitame Kauno rajono pakraštyje – Ežerėlyje – taip pat gražėja aplinka. Penktadienį čia įkasta Ežerėlio pagrindinės mokyklos stadiono rekonstrukcijos pradžią simbolizuojanti kapsulė. Pasak mokyklos direktorės pavaduotojos Marijos Gavėnienės, prieš 50 metų įrengtą stadioną labai reikėjo atnaujinti. "Nuo 2013 m. stadionas buvo įtrauktas į renovuotinų objektų sąrašą. Pastaruoju metu laukdami renovacijos į bėgimo takelius mes jau nebevežėme specialaus žvyro. Visiškai susidėvėję ir įrenginiai prie stadiono, kur vaikai taip pat sportuodavo. Dabar jie bus atnaujinti, bus įrengtas apšvietimas, kurio čia niekada nebuvo", – sakė M.Gavėnienė.

Atnaujinamas Ežerėlio miestas

Ežerėlio pagrindinės mokyklos stadionas bus atnaujintas pagal naujausius reikalavimus: įrengti bėgimo takai su specialia danga, futbolo, krepšinio, tinklinio aikštelės su apšvietimu, stebėjimo sistema, apsaugine tvora. Stadionas tarnaus ir bendruomenės poreikiams. Projekto vertė – beveik 900 tūkst. eurų, o darbus tikimasi užbaigti iki 2019 m.

Stadiono rekonstrukcija yra tik vienas projekto "Ežerėlio miesto atnaujinimas ir plėtra" darbų etapų. Pagal šį projektą bus sutvarkyti Kauno ir Liepų gatvių šaligatviai, šalia renovuotų daugiabučių atsiras šiuolaikiška vaikų žaidimų aikštelė. Bus sutvarkyta aplinka, įvažos į kiemus" , – apie projektą pasakojo Ežerėlio seniūnė Vilmantė Macijauskaitė.

"Ežerėlio miesto atnaujinimas pagerins visų šio miesto žmonių gyvenimo kokybę. Bus kokybiškesnis ugdymo procesas, geresnės sporto šventės, saugesnis laisvalaikis" , – teigė meras Valerijus Makūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aiškiaregis

Aiškiaregis portretas
NUOMONĖ: Kauno rajonui primityviai vadovauja sena neokomunistų ,,socialdemokratų" ,,gvardija"... Toks jų - visokių nesteckų ir makūnų mentalitetas- tipiški homo sovieticus. Kai išpirdolino vieną neokomunistą iš administracijos direktorių, buvo didžiulių pastangų dėka pasodintas kitas, kurio net į seimą Kauno rajono gyventojai neišrinko, nes tiek įgrysęs ir nieko gero nenuveikęs Kauno rajonui buvo.Labai gerai, kad planuojama naikinti žiedines savivaldybes, bus panaikintas ir Kauno rajonas- matyt tik tokiu būdu galima atsikratyti neokomunistų ,,socialdemokratų" valdžios.

Garliava

Garliava portretas
Kaip tik Garliavoje daugiausia investuojama: sporto centras, Meno mokykla, biblioteka, kuriamas parkas, tvarkomos mokyklos, neseniai rekonstruota Aglinsko gatvės, nutiesti šaligatviai. Nereikia norėti, kad kiekviename kieme paklotų trinkeles.

Rika

Rika portretas
Tik Garliava visa nutriušius be šaligatvių ir su stulpais nuvirtusiais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių