Quantcast

Pakaunėje auga olimpiadų nugalėtojai

  • Teksto dydis:

Šalies gimnazijų reitinge Raudondvario gimnazija užima pirmąją vietą pagal moksleivių parengimą chemijos egzaminui. Daugiausiai olimpiadininkų turinčių mokyklų rikiuotėje Ringaudų pradinė – trečia.

Šalies gimnazijų reitinge Raudondvario gimnazija užima pirmąją vietą pagal moksleivių parengimą chemijos egzaminui. Daugiausiai olimpiadininkų turinčių mokyklų rikiuotėje Ringaudų pradinė – trečia.

„Džiaugiuosi, be nesistebiu. Tai objektyvus rezultatas žinant, kaip dirba mūsų mokyklos mokytojai. Beveik kiekvieną pamoką galima filmuoti ir pateikti kaip mokomąją kolegoms iš kitų ugdymo įstaigų“, – užtikrintai kalbėjo mokyklos direktorė Aldona Čibirienė.

Vien per šiuos metus ringaudiškiai laimėjo 12 diplomų kalbų, 10 gamtos olimpiadose, buvo įvertinti už sportinius pasiekimus. Vadovė pasakojo, kad nei viena nacionalinė olimpiada ar konkursas nepraeina be šios mokyklos moksleivių.

Dvidešimtus metus mokyklai vadovaujanti A. Čibirienė džiaugiasi geromis ugdymo sąlygomis ir kūrybingu kolektyvu, kuris per dvidešimt metu beveik nesikeitė. Šiuo metu čia mokosi 186 mokiniai. 102 vaikai lanko ikimokyklinio ugdymo grupes.

Sėkmingiausiai pradinukų talentus atskleidžiančių sąraše dar yra Alytaus rajono Krokialaukio T. Noraus – Naruševičiaus vidurinė mokykla, Vilniaus V. Sirokomlės, Kauno „Vėtrungės“ pradinė mokykla, Vilniaus rajono Buivydžių vidurinė mokykla.

Chemijos egzaminui geriausiai paruošia Kauno r. Raudondvario gimnazija, Raseinių r. Šiluvos vidurinė mokykla, Vilniaus M. Daukšos vidurinė mokykla, Vilniaus licėjus ir Kelmės r. Pakražančio vidurinė mokykla.

Raudondvario gimnazijos direktorius Ilmaras Embrektas ne taip entuziastingai reagavo į palankius reitingus, nors neslėpė, kad smagu būti geru žodžiu minimos ugdymo įstaigos vadovu.

„Turime gerų vaikų, tai ir rezultatai geri. Anksčiau buvome daugiau humanitarinės pakraipos gimnazija, dabar į tiksliuosius mokslus pasukome, ir sėkmingai“, – kalbėjo direktorius. 

Tyrimus atliko žurnalo „Reitingai“ atstovai. Duomenys padės pasirinkti ugdymo įstaigą tą gimnaziją pagal gebėjimus ir talentus konkrečiose srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių