Quantcast

Pagarbos žinomam kūrėjui gestas

  • Teksto dydis:

Penktadienį 14 val. Petrašiūnų panteone bus iškilmingai atidengtas paminklas ilgamečiam Kauno valstybinio muzikinio teatro (KVMT) režisieriui ir vadovui Gintui Juozui Žiliui.

Paminklo sukūrimo iniciatoriai – KVMT kolektyvas ir G.Žilio bičiulis, meninių idėjų bendramintis ir kolega profesorius skulptorius Stasys Žirgulis. Pastarasis – ir paminklo autorius. Pagrindinis paminklinės kompozicijos komponentas – granitinė teatro uždanga, link kurios vedantis takas – ant žemės paviršiaus suprojektuoto kryžiaus dalis – nutrūksta nepasiekus menamos scenos.

2012-ųjų pavasarį anapilin iškeliavusį G.Žilį teatro kolektyvas pamena ir šiandien. "Režisierius siekė kurti tokią scenos realybę, kuri taurintų protus, žadintų dvasios išgyvenimus. Tą daryti skatino ir mus, jo artistus, o mes stengėmės jį išgirsti ir atliepti jo siekius", – yra sakę teatro artistai.

Neabejodami, kad G.Žilio kūrybinis palikimas ilgai liko kauniečių atmintyje, KVMT kūrėjai kviečia visus režisierių menančius teatralus, žiūrovus pagerbti menininką antkapinio paminklo atidengimo iškilmėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių