Quantcast

Padovanojo naują Vyčio vėliavą

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Prie Kauno pilies nuo Kovo 11-osios plevėsavusi ir sudilusi Vyčio vėliava bus pakeista nauja.

Savaitės pradžioje vėjų glamonių neatlaikiusią Vyčio vėliavą teko nukabinti. Laikinai buvo iškelta trispalvė. Dar savaitės pradžioje Kauno savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys abejojo, ar gražu būtų pagalbos dėl sudilusios vėliavos kreiptis į tuos, kurie ją padovanojo miestui ir įrengė stiebą. Z.Girčys svarstė, ar prievolė rūpintis teks savivaldybei, ar atsiras kokia nors kita dosni bendrovė.

Ilgai laukti nereikėjo. Atsakomybę už Vyčio vėliavą prisiėmė ją dovanojusi Nacionalinė pastatų administratorių asociacija. "Realiai išeina taip, kad mes ją padovanojome miestui, tad prisiimame ir tolesnius rūpesčius", – paaiškino "Mano būsto" Kauno regiono padalinio vadovė Vida Naudžiūnienė.

Jau nupirkta nauja istorinė Vyčio vėliava ir perduota savivaldybei. Kada ji iškils, priklausys nuo vėjo. "Kol toks stiprus vėjas, dar neplanuojama kelti. Planuojama laukti, kol vėjas aprims", – planus dėstė V.Naudžiūnienė.

Nupirkta tokia pati Vyčio vėliava, kokia ir buvo iškelta Kovo 11-ąją. Neatmetama, kad bus svarstoma, ar nereikėtų rinktis vėliavos iš kitokio audinio. Prie Kauno pilies, Neries ir Nemuno santakoje, vėjų niekada netrūksta, todėl situacija gali pasikartoti. Parinkta vieta tenkina ne tik miestiečius, bet ir šios dovanos autorius.

"Buvo svarstoma, kad gal Vyčio vėliava turėtų plevėsuoti prie Kristaus Prisikėlimo bažnyčios, "Žalgirio" arenos. Svarstėme apie vietą Aleksote, prie apžvalgos aikštelės, bet ten jau miestas suplanavęs kažką kitą. Buvo laiko įsitikinti, kad prie Kauno pilies tikrai tinkama vieta, iš daug kur matyti aukštai plevėsuojanti vėliava", – dėstė V.Naudžiūnienė.

Vyčio vėliava plevėsuoja 25 m aukštyje. Įspūdingi ir jos matmenys – 7,5 m plotis ir 4 m aukštis. Pasak V.Naudžiūnienės, tokio dydžio vėliavai netinka plonytis lengvas audinys. Norint, kad 25 m aukštyje Vyčio vėliava plevėsuotų didingai, audinys turi būti ir storesnis, ir sunkesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Gugis

tam Gugis portretas
ar tai priekaištas buvusiai, ar dabartinei savivaldybei?

Gugis

Gugis portretas
As "apakes" del Kauno savivaldybes... Net veliava pakeisti pas juos problema... Siaubas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių