Quantcast

Paaiškėjo, kur dažniausiai susitinka kauniečiai

  • Teksto dydis:

Kauniečių apklausa atskleidė, kad dažniausiai miestiečiai susitinka Laisvės alėjoje, prie Kauno pilies, Rotušės aikštėje ir Kauno „Akropolyje“. Skirtingo pobūdžio susitikimams kauniečiai nurodė besirenkantys skirtingas vietas – tai, kas tinka susitikimams su draugais ar šeima, nebūtinai tinkama ir romantiškiems pasimatymams.

„Inicijuodami kauniečių apklausą numanėme, kad  Kauno „Akropolis“ gali patekti į dešimtuką, tačiau nė nesitikėjome, kad tam tikromis progomis esame dažniausiai pasirenkama susitikimų vieta. Pasirodo, sutarus susitikti su draugais, beveik trečdalis kauniečių nurodo Kauno „Akropolį“, o toliau rikiuojasi Kauno pilis (19 proc.), Laisvės alėjos fontanas (18 proc.) ir Rotušės aikštė (18 proc.)“, – pasakoja Kauno prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Tačiau planuodami romantiškus pasimatymus, kauniečiai renkasi kitas susitikimo vietas. Daugiau nei trečdalis kauniečių romantiškus pasimatymus dažniausiai leidžia įvairiose senamiesčio vietose, kas penktas – Laisvės alėjoje. Miestiečiai taip pat renkasi miesto parkus (13 proc.), o dešimtadalis mėgsta apžvalgos aikšteles ar Nemuno salą. Pastarąją romantiškiems pasimatymams labiausiai linkęs rinktis Kauno jaunimas.

Pasibuvimui su šeima beveik kas trečias kaunietis renkasi pasivaikščiojimą senamiestyje ar parke, o penktadalis miestiečių su šeima laiką leidžia Kauno „Akropolyje“.

„Pastebėjome, kad laikui su šeima mūsų prekybos centrą dažniausiai renkasi 18-24 ir 45-54 metų amžiaus grupės. Gali būti, kad tai – kartu apsipirkti atvykstantys tėvai su vaikais“, – pastebi B. Kuodytė.

Rinkdamiesi susitikimų vietas, kauniečiai ilgai nesvarsto – pusė apklaustųjų turi laiko patikrintas vietas, kurias renkasi įvairiomis progomis, o trečdalis eina paskui draugus ir artimuosius.

Miesto centre kauniečiai dažniausiai praleidžia iki 5 valandų per savaitę.

Tyrimas atskleidė, kad vyrai mieste būna kiek ilgiau nei moterys – daugiau nei pusė vyrų mieste praleidžia virš 6 valandų.


Šiame straipsnyje: kaunaskauniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kai net ir savaitgali apmokesdino rotušės aikštę ir viską aplink baigėsi visi šeimų susitikimai ir laisvalaikio praleidimas senamiestyje.Aš tai dar tiek to,vaikų gaila.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių