Quantcast

Paaiškėjo, kas už 1,4 mln. eurų įsigijo buvusį KTU pastatą

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai pranešė pirmadienį vykusiame Kauno technologijos universiteto (KTU) aukcione už 1,4 mln. eurų įsigiję buvusį Humanitarinių mokslų fakulteto pastatą miesto centre.

„Rūmai keletą metų siekia, kad jiems būtų grąžintas organizacijos lėšomis pastatytas pastatas K. Donelaičio g. 8. Iki šiol neatgavusi savo istorinio pastato, organizacija buvo priversta nuomotis patalpas. Įvertinus bendrą situaciją ir patiriamus kaštus, nusipirkti nekilnojamąjį turtą pasirodė ekonomiškai naudingiau“, – pranešime teigė rūmų generalinė direktorė Olga Grigienė.

Pirmadienį vykstančiame KTU aukcione 1,5 tūkst. kvadratinių metrų m ploto buvęs Humanitarinių mokslų fakulteto pastatas Gedimino gatvėje buvo parduodamas už 468 tūkst. eurų pradinę kainą.

Nurodoma, kad aukcione dalyvavo 25 potencialūs pirkėjai.

Minėtas pastatas statytas 1890 metais Kauno tvirtovės inžinierių valdybai. Nuo 1925 metų iki 1932 metų jis priklausė Lietuvos universitetui, čia buvo įsikūrę universiteto Medicinos ir Technikos fakultetai, 1932 – 1940 metais buvo įsikūrusi Vidaus reikalų ministerija, 1952 metais rūmai perduoti Kauno politechnikos institutui (dabar KTU).

Iš viso universiteto organizuojamame aukcione pirmadienį pasiūlyta įsigyti penki apie 13 tūkst. kvadratinių metrų ploto nenaudojamus objektus, pradinė jų kaina buvo 3,49 mln. eurų. Kaip pranešė universitetas, už pastatus Kauno centre pirkėjai iš viso pasiūlė 6,17 mln. eurų.

Brangiausiai – už 1,8 mln. eurų – su nekilnojamojo turto plėtros bendrove „Eika“ susijusiai įmonei „Partnerystės projektai du“ parduotas buvęs Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakultetas Kęstučio gatvėje. Kompleksą sudaro mokslo įstaigos, nedideli sandėliai, laboratorija, garažai ir dirbtuvės.

Dar už 1,47 mln. eurų fizinių asmenų valdomai bendrovei „SLR Group“ parduotas toje pačioje gatvėje esantis KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto pastatas.

Už 1,2 mln. eurų fizinių asmenų valdomai bendrovei „Tranvia“ parduotas buvęs Ekonomikos ir verslo fakulteto pastatas Laisvės alėjoje, už 300 tūkst. eurų fizinių asmenų valdomai bendrovei „Ąžuolas LT“ – buvęs universiteto bendrabutis A. Mickevičiaus gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastabėlė

pastabėlė portretas
Nesvarbu, kas ir kur buvo nupirkta. Svarbu tai, kad pirmojo Nepriklausomybės laikotarpiu buvo statoma ir kurima, o antruoju laikotarpiu (t.y., dabar) yra pardavinėjama tai, kas buvo sukurta pirmojo metu. Su tuo ir sveikiname! Amžinąjį atilsį, Lietuva...

mm

mm portretas
o kitu pastatu likimas koks ppppp

čia

čia portretas
mano fakas-lengvosios pramonės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių